Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Δραματικές ώρες (και) στα ΜΜΕ

1)Απεργούμε Τετάρτη, 15 Ιουνίου
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.)
Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου (Ο.Μ.Τ.Β.Χ.)
Αθήνα, 10 Ιουνίου 2011
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.), της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου (Ο.Μ.Τ.Β.Χ.), μπροστά στην άκαμπτη και αδιάλλακτη στάση της Κυβέρνησης και της εργοδοσίας, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011 (από 6.00 πμ της Τετάρτης έως 6.00 πμ της Πέμπτης, 16 Ιουνίου 2011), όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών και τυπογράφων στα Μ.Μ.Ε., στην Ε.Ρ.Τ., στο Α.Π.Ε. –Μ.Π.Ε., στη Γ.Γ.Ε., το Ελληνικό Δημόσιο, τους Ο.Τ.Α., τις βιομηχανίες χάρτου και τα ειδησεογραφικά site, συμμετέχοντας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην 24ωρη πανελλαδική-πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας:
 Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ.
 Να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών.
 Να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις.
 Να μη γίνουν απολύσεις.
 Την οικονομική ανεξαρτησία της ΕΡΤ και την επιστροφή των άδικων και παράλογων κρατήσεων.
 Την άμεση εξαίρεση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις ΔΕΚΟ για λειτουργικούς λόγους.
Τα Διοικητικά Συμβούλια
2)Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 10 ΙΟΥΝΊΟΥ 2011
Ας σταματήσει το αστείο στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τώρα
Χρειάστηκαν τέσσερις άκαρπες συνεδριάσεις στο μέγαρο της Ακαδημίας 20 για να αποκαλυφθεί πλήρως ποιοι είναι αυτοί που με τα γνωστά συνδικαλιστικά τερτίπια τους, κωλυσιεργούν στη συγκρότηση προεδρείου, παίζουν καθυστερήσεις, διαφοροποιώντας από συνεδρίαση σε συνεδρίαση τους όρους τους, αφήνοντας τους εργοδότες να αλωνίζουν στα μαγαζιά. Η μεθόδευση που ακολουθούν δέκα μέρες τώρα, αποκαλύπτει και το βαθύτερο στόχο τους. Οι ενέργειες τους διευκολύνουν τους εργοδότες που συνεχίζουν ακάθεκτοι να απολύουν, να εκβιάζουν, να τρομοκρατούν.
Σήμερα το απόγευμα συγκαλείται για 5η φορά το ΔΣ με μόνο θέμα τη συγκρότηση του προεδρείου. Στα μαγαζιά η κατάσταση βράζει. Η εκτίμηση των εκπροσώπων στο Μεικτό «Δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που η κοινωνία έχει βγει στο δρόμο και καθημερινά στον κλάδο σημειώνονται απολύσεις, μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις κλπ, τα 11 μέλη του Δ.Σ. να επιδεικνύουν τέτοια αδιαφορία και να κρύβονται πίσω από σκοπιμότητες, προσωπικές ή παραταξιακές», αποτυπώνει την αγωνία των δημοσιογράφων που βιώνουν καθημερινά και συνεχώς την εργοδοτική επίθεση. Έφθασε όμως η στιγμή να διαχωρισθούν οι ευθύνες που όλοι επικαλούνται με τόση ευκολία για να ξεφύγουν από την πίεση των δημοσιογράφων.
Η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» ξεκαθάρισε από την αρχή πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις στο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων να συγκροτηθεί ένα μαχητικό, διεκδικητικό προεδρείο που θα βάλει στην πρώτη γραμμή την αντιμετώπιση της εργασιακής λαίλαπας. Η πρόταση απορρίφθηκε από όλες τις παρατάξεις με διαφορετικό σκεπτικό. Στην ουσία όλοι επέλεξαν εξ΄ αρχής να συζητήσουν στη βάση συγκρότησης αναλογικού προεδρείου, ανοίγοντας το συνδικαλιστικό παιχνίδι για τα πρόσωπα. Η συζήτηση έφθασε ήδη σε αδιέξοδο εξαιτίας της στάσης συγκεκριμένων παρατάξεων να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να πουν καθαρά αυτό που θέλουν και επιθυμούν.
Οι προτάσεις είναι λίγο πολύ γνωστές:
Η «Συσπείρωση» με δυο έδρες στο ΔΣ επιμένει στο αναλογικό-αντιπροσωπευτικό. Στην 4η κατά σειρά συνεδρίαση έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου ο Δημήτρης Τρίμης επικεφαλής της παράταξης. Έλαβε 4 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 3 λευκές. Απέρριψαν λοιπόν συγκεκριμένες δυνάμεις και αυτή την «εναλλακτική» μέθοδο άρσης του αδιεξόδου στη συγκρότηση προεδρείου.
Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» με επίσης 2 έδρες στο ΔΣ συμφωνεί στο αναλογικό προεδρείο αλλά ρίχνει το μπαλάκι των πρωτοβουλιών στις άλλες παρατάξεις. Δεν αποδέχθηκε την ψηφοφορία μόνο για το πρόσωπο του προέδρου, με το επιχείρημα ότι είναι προτιμότερο να επιλεγεί συνολική πρόταση.
Οι «Δημοσιογράφοι για τη δημοσιογραφία» με 2 έδρες, καταρχήν αποδέχθηκαν το αναλογικό προεδρείο αλλά με πολύ συγκεκριμένους όρους. Αρχικά έπρεπε να εφευρεθούν δυο ακόμη θέσεις στο προεδρείο και από 5μελές να γίνει 7μελές για να πάρουν όλοι από μια θέση! Μετά συμπληρώθηκε και άλλος όρος. Είπαν πως δεν ψηφίζουν πρόσωπα που θα έχουν θέση υπέρ των απεργιών μαζί με τους άλλους εργαζόμενους τη χώρας.
Η «Κίνηση επαγγελματιών δημοσιογράφων» με επίσης 2 έδρες, στα λόγια συμφώνησε με το αναλογικό προεδρείο αλλά υπό την έννοια του «οικουμενικού». Αργότερα πρόσθεσε τον όρο ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει με πρόσωπα στο προεδρείο τα οποία δεν θα δηλώσουν την αντίθεση τους στη μείωση μισθών κατά 10%. Αργότερα, έθεσε όρο για «κόκκινες γραμμές» χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.
Οι «Μαχόμενοι δημοσιογράφοι» με 1 έδρα στο ΔΣ πρότειναν και επιμένουν σε προγραμματικό προεδρείο με μίνιμουμ συμφωνία σε 8 σημεία. Η «Δημοσιογραφική μεταρρύθμιση» προτείνει προεδρείο που θα αναλάβει διαπραγμάτευση με τους εργοδότες, χωρίς όρους. Αλλά δεν ψηφίζει πρόσωπα που είναι υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων! Και επίσημα πια στην 4η συνεδρίαση δήλωσε πως η παράταξη έχει εξουσιοδότηση από τους δημοσιογράφους της να ζητήσει διορισμό προεδρείου από το δικαστήριο!
Όπως είναι φανερό από τους όρους που θέτουν πολύ συγκεκριμένα μέλη των «11 του ΔΣ», από τα «ψιλά γράμματα» της συνδικαλιστικής πρακτικής στον 5ο όροφο των συνεδριάσεων, οι στόχοι είναι εντελώς διαφορετικοί από τη συγκρότηση ενός προεδρείου που θα σταθεί από την αρχή της δράσης του ως κυματοθραύστης στην εργοδοτική επίθεση.
Η «Πρωτοβουλία για την ανατροπή» με 1 έδρα στο ΔΣ παραμένει σταθερά στις αρχές και το στόχο της. Η πρότασή της ήταν η μοναδική ρεαλιστική που θα μπορούσε να συγκεντρώσει πλειοψηφία. Από τη στιγμή που απορρίφθηκε καταρχήν από τη «Δημοσιογραφική Συνεργασία», άρα και από τις άλλες δυνάμεις που όλο το προηγούμενο διάστημα συγκρούστηκαν στα μαγαζιά και τον κλάδο με τη λογική των παρατάξεων του Π. Σόμπολου- Δ.Τσαλαπάτη, δεν θα σταθεί εμπόδιο στη συγκρότηση του με οποιοδήποτε τρόπο.
Και ούτε είναι διατεθειμένη να μπει στο παιχνίδι και το παζάρι των προσώπων και των θέσεων. Αντιθέτως θα ασκήσει με όλες της τις δυνάμεις την πίεση που χρειάζεται εντός του ΔΣ προκειμένου να πάρουν πλέον ανοιχτά θέση όσοι το αποφεύγουν, επιδιδόμενοι σε ασκήσεις μποϋκοτάζ, πιστεύοντας πως θα μετακυλήσουν την πίεση στην «Πρωτοβουλία για την ανατροπή» για να κρύψουν τη δική τους ανεπίτρεπτη στάση. Η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» περιμένει τα μέλη του ΔΣ εκεί που θα έπρεπε να είναι η θέση τους. Στα μαγαζιά που δοκιμάζονται, στις εφημερίδες που ανησυχούν, στα ηλεκτρονικά Μέσα που εκβιάζονται, στα ηλεκτρονικά site που στήνονται ως εργασιακές γαλέρες.
Η ανοχή μας, όπως και όλων των δημοσιογράφων, τελείωσε.
3)ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ
Η απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου, (για πολλά χρόνια εκπρόσωπου των συντακτών του ΕΘΝΟΣ) έβγαλε στο δρόμο (για την ακρίβεια στο προαύλιο) όλους τους εργζαζόμενους στον ΠΗΓΑΣΟ, όπου παραμένουν μέχρι τώρα, αρνούμενοι να εργαστούν αν δεν ανκληθεί η απόλυση της Πόπης
ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ
Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011
Εμείς οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στον ΠΗΓΑΣΟ ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου. Πιστεύουμε ότι η απόλυσή της είναι εκδικητική γιατί η συνάδελφος εκτός του ότι έχει τη συνδικαλιστική ιδιότητα έχοντας εκλεγεί στα όργανα της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, διατύπωνε ελεύθερα τις απόψεις της στις γενικές μας συνελεύσεις και προασπιζόταν τα εργασιακά μας δικαιώματα. Η επιχειρούμενη απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου είναι άγρια και ευθεία εργοδοτική επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους, και έχει σχέση με τις ατομικές συμβάσεις που θέλει η επιχείρηση να μας υποχρεώσει να υπογράψουμε. Στη ανοιχτή διαρκή Γενική Συνέλευση που έγινε στο κτίριο και μεταφέρθηκε στο προαύλιο του κτιρίου δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο. Καλούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αποφασίσει άμεσα απεργιακή κινητοποίηση, μέχρι να ανακληθεί η επιχειρούμενη απόλυση της συναδέλφου. Καλούμε επίσης τους συναδέλφους από όλα τα άλλα Μέσα Ενημέρωσης να έρθουν άμεσα στον Πήγασο, γιατί αν περάσει η απόλυση και οι ατομικές συμβάσεις στο ΕΘΝΟΣ, -τις οποίες έχουμε αρνηθεί- θα περάσουν στη συνέχεια σε όλο τον κλάδο.
Με απόφασή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ξεκίνησε στάση εργασίας από τις 3μμ μέχρι και την ανάκληση της απόλυσης της Πόπης Χριστοδουλίδου. Η εργοδοσία απείλεί ότι έτσι παρακωλύεται η έκδοση του φύλλου και θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα (νέες απολύσεις και δικαστικές παρεμβάσεις).
4)Απεργοσπαστικός μηχανισμός
Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης
Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011
Την ώρα που οι Τεχνικοί του ραδιοσταθμού «Αθλητικά Νέα 98.7» απεργούν διεκδικώντας την ανάκληση εκδικητικών και καταχρηστικών απολύσεων συναδέλφων τους, την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους αλλά και ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, ο κ. Σκόρδας και η παρέα του δημιουργούν απεργοσπαστικό μηχανισμό.
Καλούμε το ΣΕΠΕ να διενεργήσει άμεσα επιτόπιο έλεγχο για να διαπιστώσει αν ο κος Φωτιάδης Φώτης, που αυτή τη στιγμή χειρίζεται την κονσόλα του ήχου, είναι ηχολήπτης, εργάζεται νόμιμα και έχει προσληφθεί νόμιμα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ