Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

"Δαγκωτό" στο Νυστέρι

31 ΜΑΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓ.ΟΛΓΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΝΥΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ- ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΕΔΗΝ
ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ
ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΟΡΜΠΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ
ΒΙΒΙ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΧΑΪΔΗ Β. ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ
ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΞΥΔΑΚΗ ΓΙΑΤΡΟΣ
Ø ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ
Ø ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ - ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ø ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ- ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Ø ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΑΔΕΙΩΝ-ΡΕΠΟ
Ø ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ-ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 176 ΕΥΡΩ & ΑΥΞΗΣΕΙΣ
Ø ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ
Ø ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΙΑΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ
Ø ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
Ø ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ
Ø ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Ø ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε
Ø ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΥΣΤΕΡΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ TΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ- ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Ø ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡOΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΝΥΣΤΕΡΙΟΥ
31 ΜΑΙΟΥ ΠΑΡΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΝΥΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
«και τι δεν κάνανε για να μας θάψουν ξεχάσατε όμως ότι ήμασταν σπόροι» Ντίνος Χριστιανόπουλος
Δυο χρόνια μετά από τις προηγούμενες εκλογές και το Νυστέρι ξαναζητά την ψήφο σου! Σε μια δύσκολη περίοδο και ένα χρόνο μετά το πρώτο μνημόνιο και τον καταιγισμό των αποτυχημένων μέτρων κυβέρνησης και τρόικας το οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Δεν θα αναφερθούμε αναλυτικά σε αυτή την κατάσταση γιατί την γνωρίζουμε όλοι αφού τα νοικοκυριά μας είναι έτοιμα να καταρρεύσουν.
Τα ίδια και στην Υγεία με τον Λοβέρδο να αναδεικνύεται σε πρωτοπαλίκαρο των κυβερνητικών επιθέσεων επιχειρώντας να διαλύσει τη δημόσια υγεία με τη δραστική μείωση των λειτουργικών εξόδων, τις συγχωνεύσεις, το πάγωμα των προσλήψεων, τη στάση πληρωμών σε εφημερίες και υπερωρίες, την κατάργηση της δωρεάν πρόσβασης. Την ίδια ώρα που συκοφαντεί περί "συνομωσιών" και "πληθώρας" γιατρών απειλώντας με μετατάξεις και απολύσεις τους μόνιμους γιατρούς και προσωπικό. Η κατάσταση αυτή μας γυρίζει πίσω στη δεκαετία του 60 και όλα αυτά για τα χατίρια των παγκόσμιων τοκογλύφων και απατεώνων των τραπεζών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ και όλων των λαμογιών εδώ που τα φάγανε μόνοι τους.
Αυτή την περίοδο θα πρέπει να έχουμε δυνατά συνδικάτα για να αντιμετωπίσουν όλα αυτά. Γι΄ αυτό θα πρέπει να τελειώνουμε με τις παρατάξεις που ηγούνται όλα αυτά τα χρόνια τα σωματεία. Που αντί να υπερασπιστούν τον υπάλληλο είναι υποστηριχτές όλων των επιλογών της εκάστοτε κυβέρνησης που ως γνωστών χρεοκόπησαν τη χώρα και τις ζωές μας. Η Συνδικαλιστική Συνεργασία – ΠΑΣΚΕ εκτός από συμπαραστάτης των διοικητών και του ΔΝΤ είναι και εμπνευστής του κομματικού κράτους στο νοσοκομείο που έχει διαλύσει κάθε έννοια αξιοκρατίας και δημοκρατικής αντίληψης, παρακάμπτοντας πολλές φορές και αποφάσεις του ΔΣ του συλλόγου. Η ΔΑΚΕ χωρίς ποτέ να έχει πάρει θέση για όλα τα καυτά προβλήματα φόρα τη μάσκα του «ανεξάρτητου» και προσπαθεί να μας πείσουν ότι άλλαξαν. Το Νυστέρι συνεπή αυτά τα δυο χρόνια με ένα αντιπρόσωπο στο ΔΣ του συλλόγου έκανε και οργάνωσε πολλά!
Δεν χωρούν στη κυριολεξία σε αυτές τις γραμμές να τα αναφέρουμε όλα! Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ενημερώσαμε με δεκάδες ανακοινώσεις τους συναδέλφους για όλα τα ζητήματα που είχαν σχέση με την υγεία και την κοινωνία. Ήμασταν οι πρώτοι που είπαμε για τις μειώσεις μισθών και τις συγχωνεύσεις και δεν είναι τυχαίο τότε η ΠΑΣΚΕ μας έλεγε ψεύτες. Καλέσαμε και οργανώσαμε μπλοκ με κόσμο από το νοσοκομείο σε όλες τις Γενικές Απεργίες αψηφώντας την καταστολή, τη βία και τα δακρυγόνα των ΜΑΤ. Μπήκαμε με θάρρος και υπερασπιστήκαμε την επίσχεση εργασίας που είχε θετική έκβαση δηλώνοντας την πίστη μας στους συναδέλφους ότι μπορούν να νικήσουν. Συμμετείχαμε σε συντονιστικά αγώνα με άλλους κλάδους και άλλα νοσοκομεία δυναμώνοντας την αλληλεγγύη.
Οι υποψήφιοι μας είναι ενεργά μελή σε κινήματα αντίστασης όπως για τη διαγραφή του χρέους, το δεν πληρώνω, για τους ελευθέρους χώρους στις γειτονιές, στα αντιρατσιστικά κινήματα, ενάντια στη καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση. Είμαστε η μόνη πολυσυλλεκτική δύναμη και δεν κρύβουμε τα πιστεύω μας δίνοντας μάχες υπερασπίζοντας τα ενάντια στη λάσπη και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Είμαστε η παράταξη των εργαζομένων και όχι των διευθυντών και της διοίκησης. Υπερασπιστήκαμε όλους τους συναδέλφους που είχαν προβλήματα και βοηθήσαμε σε πολλά χωρίς να βλέπουμε τι κόμμα ή τι ιδεολογία έχει ο καθένας κάτι που δυστυχώς σε αυτό το νοσοκομείο είναι το βασικό κριτήριο.
Σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουμε και για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Όλοι γνωρίζουμε ότι η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων λόγο της υπεράσπισης της κυβερνητικής γραμμής. Στέλνουμε τους υποψηφίους του Νυστεριού στην ΠΟΕΔΗΝ αυτούς που αγωνίζονται στη πρώτη γραμμή και υπερασπίζονται τα εργατικά δικαιώματα με πνεύμα συλλογικό και ενωτικό ώστε να σταματήσουμε να είμαστε οι δούλοι του δημόσιου και οι καρπαζοεισπράκτορες του κάθε υπουργού.
Έχουμε προτάσεις και αιτήματα που ξέρουμε ότι μόνο με αγώνα θα μπορούμε να τα προωθήσουμε, τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Σε αυτή την δύσκολη κατάσταση θα πρέπει ενδυναμώσουμε την δημόσια και δωρεάν υγεία γιατί σε περιόδους κρίσης και φτωχιάς θα χρειαστεί ένα δημόσιο νοσοκομείο που θα περιθάλπει τα θύματα της. Για αυτό αντιστεκόμαστε στις συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα νοσοκομείων, είμαστε ενάντια στις απολύσεις στο δημόσιο, στη περεταίρω μείωση των μισθών μας ,στις καταργήσεις των αδειών και ρεπό, στο ενιαίο μισθολόγιο, στις περικοπές, στα 5 ευρώ, στην απαξίωση μας. Παλεύουμε για προσλήψεις προσωπικού και ειδικευόμενων γιατρών, για αυξήσεις και τα 176 ευρώ, για τα βαρέα και ανθυγιεινά, για αξιοπρεπές ωράριο στους νοσηλευτές και γιατρούς ,τεχνικούς. Σας υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε τα δυνατά μας ενάντια στη κυβέρνηση, το μνημόνιο και το ΔΝΤ. Μέχρι τη νίκη!
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ