Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Νέα από τα ΜΜΕ

1)Νέες απολύσεις στο Τeletime στην Πάτρα
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 186
Μέλος: Ε.Κ Πάτρας, Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. Πάτρα 14/5/2011, Διεύθυνση : Εργατικό Κέντρο Πάτρας, Κολοκοτρώνη 20, τηλ. 6945588751
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Τ.ΤΗΛ.Ν.Ε., καταγγέλλει τo συνεχιζόμενο μπαράζ απολύσεων στο οποίο έχει επιδοθεί η εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού teletime της Πάτρας, που προχώρησε στην απόλυση τριών ακόμη εργαζόμενων (δυο δημοσιογράφων και ενός τεχνικού).
Επί έναν ολόκληρο χρόνο, η διεύθυνση του σταθμού δεν κάνει τίποτα άλλο από το να οδηγεί το κανάλι στην απαξίωση, και τους δεκάδες εργαζόμενους στην απόγνωση της ανεργίας. Ο ενημερωτικός χαρακτήρας της προσωρινής άδειας εκπομπής που διέθετε ο σταθμός έχει καταντήσει κακόγουστο ανέκδοτο, αφού έπειτα και από τις τελευταίες απολύσεις όχι μόνο δεν υπάρχει καμία ενημερωτική εκπομπή, αλλά δεν θα υπάρχουν ούτε καν δελτία ειδήσεων τα Σαββατοκύριακα.
Καλούμε εκ νέου τους αρμόδιους φορείς και ειδικά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να αποφανθεί πως είναι δυνατόν να λέγεται ένα κανάλι ενημερωτικό χωρίς να παρέχει ενημέρωση δυο μέρες την εβδομάδα!. Οι πολίτες της δυτικής Ελλάδας αγκάλιασαν επί χρόνια το teletime γιατί ήταν δίπλα τους και προέβαλε τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και αυτό απαιτούν να ξαναδούν στις οθόνες τους, και όχι κινούμενα σχέδια επί 24ωρου βάσεως….
Ο Σύλλογός μας, καλεί την διεύθυνση του σταθμού να προχωρήσει άμεσα στην επαναπρόσληψη των εργαζομένων, και ταυτόχρονα έχει ήδη προβεί και θα συνεχίσει να το κάνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαφυλαχθεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας του σταθμού που αυτή την στιγμή απλά δεν υπάρχει. Καλούμε επίσης τους φορείς και τους βουλευτές της Δυτικής Ελλάδας να κινητοποιηθούν ώστε να διασφαλιστεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας του teletime, όχι μόνο γιατί η περιοχή δεν αντέχει άλλους ανέργους αλλά και γιατί όταν «σωπαίνει» ένα μέσο πλήττεται η πολυφωνία και το δικαίωμα έκφρασης του πολίτη δηλαδή η ίδια η δημοκρατία.
Το Δ.Σ.
2)Δύο μήνες απλήρωτοι στο Ρ/Σ Κόκκινο
Δεν υπήρξαν εξελίξεις στο Ρ/Σ/ Κόκκινο, τη βδομάδα που πέρασε, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι και τα απλήρωτα δεδουλευμένα να είναι της τάξης του διμήνου. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση συνέλευσής τους, είχαν ζητήσει από την εργοδοτική πλευρά, να είχε ενημερώσει για τα σχέδιά της, την Τετάρτη που μας πέρασε.
3)Στάση εργασίας από την ΠΟΣΠΕΡΤ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ & ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΤΡΟΠΟ.
Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. σε έκτακτο Δ.Σ. τη Παρασκευή 13/05/2011, μετά και την ανακοίνωση νέων μέτρων από Κυβέρνηση και Διοίκηση, αποφάσισε να προκηρύξει
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/05/2011 ΑΠΟ 05:30’ ΕΩΣ 10¨00’ ως πρώτη αντίδραση και να παραστεί στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού σε συνάντηση με τον αρμόδιο Αναπλ. Υπουργό κ. Τηλέμαχο Χυτήρη, για να του εκθέσει και ν’ απαιτήσει λύση για τα προβλήματα, που απασχολούν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00’.
Μετά από τη συνάντηση και αφού γίνει εκτίμηση της κατάστασης το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. μαζί με τα σωματεία μέλη του θ’ αποφασίσει την παραπέρα δράση. Η Διοίκηση της ΕΡΤ, δυστυχώς μέχρι σήμερα (εκτός από το να δίνει βάση στα blogs), δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ για τα εργασιακά αλλά και τ’ άλλα θέματα, που άπτονται της απρόσκοπτης λειτουργίας της ΕΡΤ, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο το ρόλο της και την αξιοπιστία της.
Κύριοι της Διοίκησης της ΕΡΤ, εδώ ήρθατε για να υπηρετήσετε τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και όχι την Κυβέρνηση και τους Υπουργούς της. Πρέπει να είστε υπερήφανοι γιατί έχετε την τιμή να υπηρετείτε σ’ αυτήν και όχι να συμπεριφέρεστε σαν φοβισμένα στρατιωτάκια. ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, μια κρίση που εσείς με τις ενέργειες σας την επιτείνετε. Αναρωτιέται κανείς εάν αν αυτό το είχατε προσυμφωνήσει για ν’ αναλάβετε.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη Διοίκηση ν’ αφήσει ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΟΥΡΕΛΙΑ & ΜΙΑ ΕΡΤ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ και μετά να φύγει. ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ήμασταν – είμαστε και θα είμαστε εδώ ΠΡΙΝ από αυτούς και ΜΕΤΑ από αυτούς, θεματοφύλακες της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, των ΠΟΛΙΤΩΝ, του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & των ΑΞΙΩΝ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ, ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 16/05/2011 ΑΠΟ 05:30’ ΕΩΣ 10:00’ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ & ΙΣΟΝΟΜΙΑ.