Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Υψηλοί τόνοι στο "Πηνελόπειο"

Συγκέντρωση γονέων, εργαζομένων, διοίκησης και Δήμου Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο "Πηνελόπειο Ίδρυμα", όπου η επίσχεση εργασίας συνεχίζεται, αφού οι εργαζόμενες παραμένουν απλήρωτες για επτά μήνες. Η πρόεδρος του ιδρύματος δήλωσε ότι το φιλανθρωπικό σωματείο "Καρυάτιδες" που το ίδρυσε, βάζει ένα μικρό ποσό και τα άλλα τα βάζει η Περιφέρεια και το ΙΚΑ. Το ΙΚΑ καθυστέρησε να καταθέσει τη συμμετοχή του, γιατί "άλλαζε λογισμικό", η Περιφέρεια γιατί δεν ήξερε αν της ανήκει και μετά δεν είχε προβλέψει στον προϋπολογισμό δαπάνες για 45 αντίστοιχα ιδρύματα (τελικά πρόφατα έκανε συμπληρωματική πράξη στην προϋπολογισμό) και οι μόνοι που πλήρωναν σταθερά τα τροφεία, ήταν οι γονείς. Από τα πολλά που ακούστηκαν, σε συνθήκες έντασης, ήταν ότι η προοπτική είναι τέτοιοι τομείς να είναι κρατικοί και να μην κρέμονται από φιλανθρωπίες, ότι και θεσμικά την ευθύνη έχουν οι "Καρυάτιδες", αφού ο νόμος τους δίνει την ευθύνη για να λειτουργούν το ίδρυμα και να μην κάνουν τις φιλάνθρωπες...με κρατική επιχορήγηση, ακούστηκε να το πάρει ο Δήμος (άλλος γολγοθάς εκεί με τα προβλήματα των δημοτικών παιδικών σταθμών, 40 παιδιά έχουν φύγει από εκεί για το Πηνελόπειο).
Προφανώς η κινητοποίηση συνεχίζεται μέχρι να πληρωθούν οι εργαζόμενες και να σταματήσουν τη στάση πληρωμών με άλλοθι τα λογισμικά, τις μη προβλέψεις στους προϋπολογισμούς και άλλες δικαιολογίες για τα κάρβουνα, όσοι εφαρμόζουν το μνημόνιο στην πλάτη εργαζομένων, γονιών και μικρών παιδιών. Μεταξύ των γονέων υπάρχει και η σκέψη για άμεση κινητοποίηση τις επόμενες ημέρες. "Να πουλήσετε τις Μερσεντές, τα χρυσαφικά και τις βίλες στην Κηφισιά για να το λειτουργήσετε", είπε ένας γονιός. "Ξέρετε πόσοι από εμάς θα έχουμε χάσει τη δουλειά μας στους επόμενους μήνες, αλλά σταθερά πληρώνουμε τα τροφεία", είπε ένας άλλος.
Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν από τη δημοτική αρχή (και ο Δήμαρχος), δημοτικοί σύμβουλοι από τη Λαϊκή Συσπείρωση, τη δημοτική κίνηση "Εκτός Σχεδίου" και τον περιφερειακό συνδυασμό "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή".
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΕΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
Ύστερα από την συνάντηση που είχαμε γονείς και εργαζόμενοι του πηνελόπειου παιδικού σταθμού με την Διοίκηση του πηνελόπειου συμπεράναμε τα εξής: Η διοίκηση του πηνελόπειου ιδρύματος αποδείχθηκε ανίκανη να αναλάβει τις ευθύνες τις για την λειτουργία του ιδρύματος.
Εμείς ως γονείς θεωρούμε πως οι ανάγκες των παιδιών μας δεν μπορεί να αφήνονται στα χέρια του κάθε φιλανθρωπικού σωματείου προκειμένου να παρουσιάζει το δήθεν έργο της στην κοινωνία με κάποια ψίχουλα που μαζεύει (από διάφορα bazaar κλπ.) την στιγμή που βασικοί χορηγοί είναι το κράτος και οι γονείς. Η μόνη διέξοδος και λύση δεν μπορεί παρά να είναι η κοινή διεκδίκηση γονέων και εργαζομένων για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την λειτουργία του παιδικού σταθμού. Θέλουμε δημόσιους δωρεάν κρατικούς παιδικούς σταθμούς και μόνιμη και σταθερή δουλειά των εργαζομένων.
Το διοικητικό συμβούλιο του πηνελόπειου και το κράτος έχει την ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους και στους γονείς που δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους. Η πρόταση της προέδρου να δουλέψουν οι εργαζόμενοι χωρίς να έχει η διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων τους μας βρίσκει αντίθετους και το γεγονός ότι μπορεί να πληρωθούν μερικοί είναι επίσης εξοργιστικό. Ζητάμε άμεση λύση του προβλήματος να πάρει θέση το Δημοτικό συμβούλιο στο πρόβλημα. Εμείς ως γονείς θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.
Οι γονείς των παιδιών του Πηνελόπειου.
23/4/2011 Νέα Ιωνία Αττικής