Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ

oι βαρόνοι των ΜΜΕ, καραδοκούν να βρουν το σωματείο ακέφαλο, ή με επιλογές συμβιβασμού. Θα το αφήσουμε να συμβεί?
1)Συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, (με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ το οποίο θα επιδιώξει να συγκροτηθεί σε σώμα), προετοιμάζουν εργαζόμενοι που αγωνιούν για τις εργασιακές εξελίξεις και απαιτούν να μην μείνει το σωματείο χωρίς Δ.Σ. την ώρα που η εργοδοσία αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο που η κυβέρνηση δημιούργησε με τις εντολές της τρόικας, προωθούν τις ατομικές συμβάσεις και τις μειώσεις αποδοχών.
2)Προς τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Συνάδελφοι,
Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον όμιλο "ΠΗΓΑΣΟΣ", και επείγει η άμεση αντιμετώπιση τους από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Πριν δέκα περίπου ημέρες, ο εργοδότης πίεσε να υπογραφούν ατομικές συμβάσεις από όλο το προσωπικό, κάτι στο οποίο αντιτάχθηκαν σθεναρά οι συνάδελφοι και με ψηφίσματα των γενικών συνελεύσεων. Δηλώσαμε με σαφήνεια ότι δεν επιθυμούμε την υπογραφή ατομικών συμβάσεων οι οποίες στρέφονται ευθέως κατά των δικαιωμάτων μας, και επιθυμούμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ. Ο εκδότης στις διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν, σε επικοινωνία του με το απελθόν ΔΣ. δήλωσε ότι αφήνει περιθώριο εκλογής του νέου ΔΣ την Ένωσή μας προκειμένου να υπογράψει με αυτό ΣΣΕ, στις 30 Μαϊου.
Επειδή η ημερομηνία που έχει δοθεί από την πλευρά του εργοδότη είναι σήμερα, καταλαβαίνετε ότι είναι ανάγκη άμεσης επικοινωνίας με την ΕΙΗΕΑ και ενημέρωσή μας για το τι συμβαίνει ως προς την επίλυση του θέματος. Επιπλέον ζητάμε επίσης άμεση ενημέρωση από τη νομική υπηρεσία για το αποτέλεσμα της προσφυγής της ΕΣΗΕΑ στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου καταγγέλθηκε η παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και η μη τήρηση της ΣΣΕ.
Οι εκπρόσωποι των συντακτών στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ
ΕΘΝΟΣ και ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ Ιωάννα Ηλιάδη
GOAL NEWS Σωτήρης Τριανταφύλλου
SENTRA FM Νίκος Ζαμπάρας