Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Η έλλειψη αιδούς οδηγεί στην αδιαντροπιά

...φωτο ο κ. Κοτρώτσος με την υπόλοιπη τρελοπαρέα, όταν ήταν διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου...
«ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!»
Ετσι καταλήγει ο εμπνευσμένος επικήδειος του κ. Κοτρώτσου «in memoriam» των «Αποκαλύψεων» που έβαλαν κι επίσημα λουκέτο την περασμένη Δευτέρα.
Την ίδια ώρα που έγραφε το... χαριτωμένο κειμενάκι του, μεθόδευε την κάμψη των επί σειρά μηνών απλήρωτων πρώην εργαζομένων του να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ στην ομολογία του «λεφτά δεν υπάρχουν» διεκδικώντας τα με προσφυγή τους στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Γιατί την περασμένη Τρίτη, 12 Απριλίου, ο κ. Κοτρώτσος είχε κληθεί από την Επιθεώρηση Εργασίας Νέας Ιωνίας μετά από καταγγελία έντεκα ανθρώπων που διεκδικούσαν τα χρήματα που τους χρωστάει. Τι έκανε ο αξιότιμος πρώην (εδώ και τρεις μέρες) εκδότης; Μέσω της δικηγόρου του ενημέρωσε την Επιθεώρηση Εργασίας ότι η «άλλη πλευρά» (δηλ. οι απλήρωτοι που του έβγαζαν την εφημερίδα) συμφωνεί να αναβληθεί η ακρόαση! Η «άλλη πλευρά» φυσικά δεν είχε ιδέα και η αναβολή επετεύχθη ερήμην της! (Το επόμενο «ραντεβού με την κωμωδία» ορίστηκε για την Μεγάλη Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι). Κατά τον κ. Κοτρώτσο, λοιπόν, ο δρόμος της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ συνίσταται επιλεκτικά.
Επόμενο highlight του εμπνευσμένου επικήδειου η ατάκα ότι η (πρώην) εφημερίδα του «δημιούργησε, με τις μικρές της δυνάμεις, δεκάδες θέσεις εργασίας στη χειρότερη εποχή για τον κλάδο». Ως δημοσιογράφος (!) ο κ. Κοτρώτσος οφείλει να είναι πιο προσεκτικός στη διατύπωσή του. Μιλάμε, λοιπόν, για θέσεις ΑΠΛΗΡΩΤΗΣ εργασίας. Και συνεχίζει ακάθεκτος: «Δεν είχαμε κονδύλια για πανάκριβα dvd και cd [...] και δεν είχαμε τη δυνατότητα μεγάλων δαπανών για διαφημιστική προβολή». Υπήρχαν όμως κονδύλια για τα νέα γραφεία στον Παράδεισο Αμαρουσίου και για διαφημιστικά σποτ στην prime time ζώνη του Mega και του ΑΝΤ1.
«Αντισταθείτε στην ευκολία της δημοσιογραφικής κυβίσθησης» συμβουλεύει τους αναγνώστες του, ενώ παροτρύνει τους (πρώην) εργαζομένους του να μην αντισταθούν «στην ευκολία της εργοδοτικής κυβίσθησης». Και φτάνει στην κορύφωση: «Από καρδιάς ευχαριστούμε για τη συναρπαστική περιπέτεια των Αποκαλύψεων που ζήσαμε μαζί». Ηταν πράγματι «συναρπαστικά περιπετειώδες» να προσπαθείς κάθε μήνα να πληρώσεις το νοίκι σου φεσώνοντας φίλους και συγγενείς και δουλεύοντας pro bono για τον αξιότιμο κ. Κοτρώτσο και τον «καληνύχτα και καλή τύχη» κ. Κατσώνη. Οσοι θέλετε να γελάσετε (πικρά), βάλτε στο google «Αποκαλύψεις: In memoriam» και διαβάστε το πόνημα του κ. Κοτρώτσου σε πλήρη ανάπτυξη....
Κάποιοι άλλοι απλήρωτοι