Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Νέα από τα ΜΜΕ

Συμπεράσματα από την 4ήμερη απεργία στα ΜΜΕ
Μετά την τετραήμερη απεργία τι; Αυτό το ερώτημα πλανάται στις συζητήσεις μεταξύ μας. Μια απεργία που πολύ ανησύχησε την εργοδοσία και τους παρατρεχάμενούς της, αν κρίνουμε από τον πανικό εκβιαστικών αντιαπεργιακών εργοδοτικών ψηφισμάτων – που σε ΕΘΝΟΣ και ΣΚΑΙ απέτυχαν παταγωδώς, ενώ ακόμα και στο ΔΟΛ συνάντησαν την αντίσταση σημαντικής μερίδας των εργαζομένων. Είναι αξιοσημείωτο ότι το κατάπτυστο κείμενο των “88 πρόθυμων υπογραφών” που καταδικάζουν τις απεργίες στην εφημερίδα TA ΝΕΑ, αρνήθηκαν να συνυπογράψουν πάνω από 30 συνάδελφοι.
Τι κερδίσαμε λοιπόν τις τέσσερις ημέρες συν τις 6 ώρες της απεργίας, πέρα από τη συλλογική μας αξιοπρέπεια και την απόδειξη ότι οι αγώνες μας όντως ενοχλούν όταν δεν είναι ντουφεκιές στον αέρα; Τι χάσαμε, εκτός από τα χαμένα μεροκάμματα, που ούτως ή άλλως προτίθενται να μας κόψουν στο πολλαπλάσιο με μειώσεις μισθών και “εθελούσιους” αυτοχειριασμούς με το εργοδοτικό πιστόλι στον κρόταφο;
Κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Μόνο και μόνο ότι οι εργοδότες συζητούν για υπογραφή συλλογικής σύμβασης –όχι με θετικούς όρους – είναι αποτέλεσμα της απεργιακής πίεσης. Είναι στο χέρι μας να κλιμακώσουμε προσεκτικά τις κινητοποιήσεις, πιέζοντας αγωνιστικά τα συνδικάτα μας, για ικανοποιητικές συλλογικές συμβάσεις, χωρίς μειώσεις ή κατάψυξη μισθών. Είναι στο χέρι όλων μας να μην συνυπογράψουμε την καταδίκη μας με ιδιωτικά ή επιχειρησιακά συμφωνητικά . Οπως εξάλλου εδειξαν και οι πρόσφατες μαζικές απολύσεις στο ΣΚΑΙ, η εργοδοτική μάχαιρα δεν κάνει διακρίσεις, αφού αποκεφάλισε και όσους υπέγραψαν μειώσεις μισθών.
Κερδίσαμε την εμπειρία ενός πολυήμερου διακλαδικού απεργιακού αγώνα, που συναποφάσισαν 13 σωματεία. Ενας αγώνας πρωτοφανής ειδικά για το δημοσιογραφικό χώρο, όπως πρωτοφανής είναι και η κρίση που βιώνουμε ως εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Κρίση που βιώνουν επώδυνα όλοι οι εκμεταλλευόμενοι – μισθωτοί, επισφαλείς, άνεργοι, νέοι, μετανάστες, συνταξιούχοι. Μια κρίση που ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν τη δημιουργήσαμε εμείς. Οπως δεν φτιάξαμε εμείς τη “φούσκα” των ΜΜΕ, αφού δεν είμαστε ούτε μεγαλοεργολάβοι ούτε μονοπύθμενοι, ούτε “Πρετεντέρηδες”. Κερδίσαμε την αξιοπρέπεια μας και την εμπιστοσύνη στη συλλογική δράση. Αποδείξαμε ότι δεν είμαστε αυτοί που πυροβολούν την κοινωνία από τα δελτία των 8, αλλά τμήμα της που πλήττεται εξίσου από τη μνημονιακή πολιτική και αγωνίζεται για την ανατροπή της. Στην τετραήμερη απεργία γελοιοποιήθηκαν οι κουτοπόνηρες εκδοτικές μεθοδεύσεις να τυπωθούν προκατεψυγμένες “Κυριακάτικες σακούλες”. Την κοροϊδία κατάλαβαν πολύ καλά και οι διαφημιστές που ζήτησαν πίσω το 40% των χρημάτων τους. Αυτό και μόνο καταρρίπτει το έωλο επιχείρημα ότι η απεργία άφησε τους εκδότες αλώβητους.
Αναπληρώσαμε ως ένα βαθμό το χαμένο έδαφος από τις “ξεπουλημένες” 48ωρες απεργίες του Δεκέμβρη. Κερδίσαμε την εμπιστοσύνη όχι τόσο στα συνδικάτα μας, τα οποία στηρίζουμε όταν μάχονται στο πλευρό μας, αλλά κυρίως στις συλλογικές μας δυνάμεις. Η απεργιακή περιφρούρηση που οργανώθηκε από τη βάση – οι “θεσμικές” συνεννοήσεις έδειξαν άλλη μια φορά την ανεπάρκειά τους – εμπόδισε φαινόμενα απεργοσπασίας σε μια σειρά από “μαγαζιά”, από τις Αττικές Εκδόσεις ως τον Πήγασο. Πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε ενημερωτικά portals, δείξαμε στους συναδέλφους μας στις γαλέρες του ίντερνετ ότι ο αγώνας μας είναι κοινός. Ειδικά για τους συναδέλφους μας στον ηλεκτρονικό τύπο, το «μέλλον» όπως λένε, δεν επαναπαυόμαστε στις προθέσεις της όποιας Ενωσης να τους εντάξει «κάποτε» στους κόλπους της αλλά απαιτούμε εδώ και τώρα την ισότιμη ασφαλιστική και συνδικαλιστική τους κάλυψη. Οσο για τα παπαγαλάκια της εργοδοσίας, που λοιδωρούν το δικαίωμα στην απεργία, με στρεψοδικίες, μομφές, ψέματα και εκβιασμούς ένα πράγμα απαντάμε: Αφού δε μας σέβεστε, ας μας φοβάστε. Οχι επειδή έχουμε «σχέδιο καταστροφής» της καθεστωτικής ενημέρωσης – εξευτελίζεται μια χαρά κι από μόνη της - αλλά επειδή είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Μέχρι να κερδίσουμε ίσα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με όλο τον εργαζόμενο κόσμο: Συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς, στοπ στις απολύσεις και ανάκληση όσων έγιναν το προηγούμενο διάστημα, ασφάλιση και περίθαλψη για όλους τους εγαζόμενους στα ΜΜΕ, μαχητικά και ανοιχτά σωματεία με κατεύθυνση το Συνδικάτο Τύπου.
Το Μνημόνιο στα ΜΜΕ δεν θα περάσει. Θα φροντίσουμε εμείς γι’αυτό.
Συντονιστικό Απεργών και Απεργιακών Επιτροπών στα ΜΜΕ
2)Ασυλία σε απεργοσπάστη και περίεργες κλοπές σε δημοτικά ΜΜΕ
1)Απαντώντας σε ερώτημα συναδέλφου, που λάβαμε μέσω mail, για το τί έγινε με τον απεργοσπάστη διοικητικί και αντιπρόεδρο της ΠΟΕΠΤΥΜ (και μέλος της ΕΠΗΕΑ) στον Πήγασο, απαντάμε ότι μέλη του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ από την παράταξη "ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ", έθεσαν το θέμα σε συνεδρίαση του ΔΣ, αλλά ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ (στην παράταξη του οποίου ανήκει ο απεργοσπάστης) δεν το πέρασε στην ημερήσια διάταξη. Θα το επαναφέρουν όμως...
3)ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ απο τον ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ της ΕΠΗΕΑ
Ο επικεφαλής του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ συνάδελφος Στ. Πρωτολάτης, που είναι και μέλος των Δ.Σ ΕΠΗΕΑ- ΠΟΕΠΤΥΜ, βρίσκεται από το πρωί σήμερα στο ΕΘΝΟΣ συζητώντας με συναδέλφους που με το «πιστόλι στο κρόταφο», αντιμετωπίζουν τη νέα εργοδοτική επίθεση, για κατάργηση της ΣΣΕ και μειώσεις των αποδοχών τους, τονίζοντας την αναγκαιότητα της κλιμάκωσης του αγώνα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Έντονη ήταν η αγανάκτηση στους συναδέλφους για τις ηγεσίες των σωματείων, που προτίμησαν τις ΄΄αγωνιστικές΄΄ προτροπές από έδρες, αφήνοντας ουσιαστικά μόνους τους συναδέλφους όπως χαρακτηριστικά σχολίαζαν. Ο επικεφαλής τους ΔΙΚΤΥΟΥ εκτός των άλλων, τόνισε με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο προς κάθε κατεύθυνση ότι το ΔΙΚΤΥΟ δεν θα αφήσει έρμαιο στην εργοδοτική αυθαιρεσία και αντεκδικητική μανία, σε ενδεχόμενη εκδήλωση οποιασδήποτε μορφής επίθεσης στους συναδέλφους που αντιστέκονται με προσωπικό κόστος, ανεξαρτήτως παρατάξεων, κομμάτων κ.λπ., πολύ δε περισσότερο οι έχοντες θεσμικό συνδικαλιστικό ρόλο (μέλη ΔΣ κλπ). H έμπρακτη αλληλεγγύη των αγωνιζομένων συναδέλφων στα ΜΜΕ όπως αυτή εκφράστηκε στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις στο ΕΘΝΟΣ συνεχίζεται αδιάλειπτα. Την συμπαράσταση της εκφράζει η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ αλλά και των υπολοίπων απεργιακών επιτροπών βάσης των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Το παράδειγμα του απεργοσπάστη Αντιπροέδρου της ΠΟΕΠΤΥΜ – δεν μπορεί και δεν είναι ο κανόνας.
Συνάδελφοι/σες, ψηλά το κεφάλι.
Ο αγώνας συνεχίζεται.
4)Περίεργες "συμπτώσεις" στα δημοτικά ΜΜΕ, μετά την κλοπή του πομπού του Ξένιου, τώρα έκλεψαν και τον πομπό του "επικοινωνία 94FM". Ταυτόχρονα με γοργούς ρυθμούς προχωράει η μετατροπή των δημοτικών ΜΜΕ σε ΑΕ. Ποιόν συμφέρει να είναι απαξιωμένα και χωρίς σήμα, ποιοί μυρίστηκαν αδυναμίες στα συγκεκριμένα ΜΜΕ και έτρεξαν να επωφεληθούν με τις κλοπές?
Όσοι ξέρουν τί συμβαίνει στα "βουνά", κάνουν διάφορες υποθέσεις.
5)Η μαφία του βουνού
...αναδημοσίευση από την τοπική εφημερίδα ΧΤΥΠΟΣ...
Κλοπή μηχανημάτων και ζημιές στις εγκαταστάσεις του Ποικίλου 'Ορους Δολιοφθορές στη δημοτική ραδιοφωνία Ηρακλείου Αντιμέτωπη με ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα βρίσκεται αυτές τις ημέρες η διοίκηση της δημοτικής ραδιοφωνίας Ηρακλείου Αττικής. Συγκεκριμένα, άγνωστοι μπήκαν στις 7 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του σταθμού “Επικοινωνία 94FM” που βρίσκονται στο Ποικίλο Όρος και αφαίρεσαν μηχανήματα με αποτέλεσμα να σιγήσει ο σταθμός.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε προς το Δημοτικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της ραδιοφωνίας, κ. Γρηγόρης Παπαδάτος, η διοίκηση προσπάθησε να αποκαταστήσει τις ζημιές και να βάλει μηχανήματα αλλά λίγες ημέρες αργότερα οι ίδιοι (;) δράστες μπήκαν πάλι μέσα και προκάλεσαν ζημιές. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο σταθμός έχει σιγήσει αυτό το διάστημα και η Δημοτική Αρχή ψάχνει να βρει λύση. Ο κ. Παπαδάτος τόνισε πως η διοίκηση είναι σε διαπραγματεύσεις με μια διαφημιστική εταιρεία ώστε να εκπέμψει ο “Επικοινωνία” από τις εγκαταστάσεις της μέχρι να επαναλειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις του. Σε αντάλλαγμα ο Δήμος θα προσφέρει δωρεάν διαφήμιση στο ραδιόφωνο και στα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας. Ο Πρόεδρος της ραδιοφωνίας αποκάλυψε ακόμα πως έχει υποβληθεί μήνυση κατά αγνώστων ενώ πρόσθεσε πως η “μαφία του βουνού”, όπως την αποκάλεσε, έχει χτυπήσει και άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς.