Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Αντιρατσιστικές εκδηλώσεις στα σχολεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αντιρατσιστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο 3ο γυμνάσιο της Ν. Ιωνίας, στα πλαίσια της μέρας αντιρατσιστικής δράσης στα σχολεία, που οργάνωσε η ΟΛΜΕ σε συνεργασία με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. Οι μαθητές και οι καθηγητές, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, και η εκδήλωση ξεκίνησε με ανάγνωση κειμένων αντιρατσιστικού περιεχομένου, ενώ στη συνέχεια έγινε συζήτηση με ομιλητή τον Στέλιο Μιχαηλίδη, εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ στη Ν. Ιωνία.
Τα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση, ήταν η καλλιέργεια ρατσιστικών μύθων από τη μεριά των ΜΜΕ και της ακροδεξιάς, όπως "δεν χωράνε άλλοι μετανάστες", "οι μετανάστες φταίνε για την ανεργία και την εγκληματικότητα" κλπ., η ρατσιστική διάσταση των συγχωνεύσεων των σχολείων, αλλά και τα τελευταία γεγονότα με την στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη. Μετά το τέλος της συζήτησης προβλήθηκε η ταινία - ντοκιμαντέρ του Κυριάκου Κατζουράκη "Ο δρόμος προς τη Δυση".
Εξόρμηση από μέλη της ΚΕΕΡΦΑ με υλικό τόσο ενάντια στο ρατσισμό όσο κι ενάντια στις συγχωνεύσεις, έγινε επίσης στο 3ο Λύκειο και στο 4ο Γυμνάσιο της Ν. Ιωνίας. Ανάλογες συζητήσεις και βιντεοπροβολές έλαβαν χώρα σε μια σειρά από σχολεία σε όλη την Ελλάδα, με χαρακτηριστικότερη ίσως αυτή που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Ε.Λ. Βριλησσίων, στην οποία παρευρέθηκε και μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου.
Από την ΚΕΕΡΦΑ Ν. Ιωνίας