Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας αλληλέγγυοι στους αγωνιζομένους συναδέλφους της εφημερίδας «Αιολικά Νέα»

Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας www.eter.gr
Αθήνα, Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011
Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου
Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας αλληλέγγυοι στους αγωνιζομένους συναδέλφους της εφημερίδας «Αιολικά Νέα»
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη δίωξη που ασκείται στους απολυμένους πρώην εργαζόμενους της Ημερήσιας Εφημερίδας Λέσβου «Αιολικά Νέα», που οδηγήθηκε σε παύση λειτουργίας τον Φεβρουάριο του 2010. Η δίωξη ασκείται κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο πρώην εκδότης της εφημερίδας Γιώργος Κονδυλούδης, εξαιτίας ενημερωτικού εντύπου που εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στη Λέσβο σε υπεράσπιση του δίκαιου αιτήματός τους για επαναλειτουργία της εφημερίδας και επάνοδο στις θέσεις εργασίας τους.
Διαμαρτυρόμαστε επίσης για τη δίωξη που έχει ασκηθεί σε όλα τα μέλη του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ), επειδή κατά τη θητεία τους άσκησαν την αυτονόητη υποχρέωσή τους να εκδώσουν ανακοίνωση συμπαράστασης στους απολυμένους συναδέλφους τους, όταν ο εργοδότης έπαυσε τη λειτουργία της εφημερίδας. Η αλληλεγγύη δεν διώκεται και δεν ποινικοποιείται.
Η πρόκληση διαμαχών για το περιεχόμενο του ενημερωτικού εντύπου και για εκείνο της ανακοίνωσης του ΣΕΜΜΕΛ είναι προσχηματική, και στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό από την υποχρέωση του εργοδότη να αποζημιώσει τους εργαζομένους που απέλυσε, πράγμα που δεν έχει πράξει ως τώρα – 13 μήνες μετά. Το δικαίωμα του απολυμένου εργαζόμενου στην αποζημίωση είναι αδιαπραγμάτευτο.
- Καμία δίωξη
- Να δοθούν οι αποζημιώσεις στους εργαζομένους
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Η Γενική Γραμματέας,
Δημήτρης Καμαρινόπουλος, Μαρία Γεωργέα