Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Εκδηλώσεις για το μπλόκο της Καλογρέζας

...φωτο από τις εκδηλώσεις του 2010 και η ανακοίνωση του Δήμου Νέας Ιωνίας...
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις, που οργανώνουν ο Δήμος Νέας Ιωνίας και οι Συγγενείς των Εκτελεσθέντων για την επέτειο της συμπλήρωσης 67 χρόνων από την εκτέλεση των 22 παλικαριών της Αντίστασης στο Μπλόκο της Καλογρέζας.
Ο Δήμαρχος
Ηρακλής Γκότσης
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης Καλογρέζας, Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.), Ιωνικός Σύνδεσμος, Φυσιολατρικός Όμιλος Νέας Ιωνίας, Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος «ΑΝΑΤΟΛΗ», Σύνδεσμος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Νέας Ιωνίας, Εργαστήριο Νεωτερικής Ελληνικής Ποίησης «Βασίλης Στεριάδης»
Σάββατο 12/03/2011 ώρα 8 μ.μ. Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας «Γιάννης Δομνάκης» (Αρχιμήδους και Λυκαονίας)
Το Θεατρικό Εργαστήρι και η Ορχήστρα του Δήμου Νέας Ιωνίας παρουσιάζουν το έργο του Ιωσήφ και Πολύκαρπου Πολυκάρπου «Χρονικό» 1919-1922 Διεύθυνση ορχήστρας. Στέφανος Ψαραδάκος. Σκηνοθεσία. Ιωσήφ Πολυκάρπου.
Κυριακή 13/03/2011 ώρα 10 π.μ.
Μνημόσυνο των 22 εκτελεσθέντων στον Ι.Ν. της Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας. Δέηση στο Ηρώο. Ομιλία του Δημάρχου Ν. Ιωνίας Ηρακλή Γκότση. Προσκλητήριο νεκρών. Κατάθεση στεφάνων.
Τετάρτη 16/03/2011 ώρα 8 μ.μ. Δημοτικό Στάδιο Ν. Ιωνίας
Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Παλαιμάχων Νέας Ιωνίας και Ένωσης Παλαιμάχων Αττικής
Τετάρτη 16/03/2011 ώρα 8μ.μ. Ιωνικός Σύνδεσμος (Τσουρουκτσόγλου 1 & Λ.Ηρακλείου 251)
Ο Ιωνικός Σύνδεσμος και το Εργαστήριο Νεωτερικής Ελληνικής Ποίησης «Βασίλης Στεριάδης» διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Λογοτεχνία και Αντίσταση». Ομιλητές: Για την ποίηση: Δήμητρα Παυλάκου. εκπαιδευτικός. ποιήτρια. κριτικός λογοτεχνίας. Για την πεζογραφία: Γρηγόρης Παγκάκης, καθηγητής Χαροκοπείου Παν/μίου.
Σάββατο 19/03/2011 ώρα 8 μ.μ.
Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ν.Ι. (Πατριάρχου Ιωακείμ 4) Ολοκαυτώματα στην Ελλάδα - Το μπλόκο της Καλογρέζας Ομιλητής: Μανώλης Γλέζος Στην εκδήλωση ο Δήμος Ν. Ιωνίας θα τιμήσει για τους αγώνες και την προσφορά τους: Μανώλη Γλέζο, Λάκη Σάντα και τον Ιωνιώτη αγωνιστή Σπύρο Πασάλογλου, επιζήσαντα του στρατοπέδου συγκέντρωσης Νοεγκάμεν της Βέρνης.
Κυριακή 20/03/2011 ώρα 9 π.μ. Δημοτικό Στάδιο Ν. Ιωνίας
26οι Αγώνες Στίβου με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από τα σχολεία του Δήμου αλλά και ανεξάρτητων αθλητών βάσει της σχετικής προκηρύξεως του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου του Α.Γ. Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» και του Φ.Ο.Ν.Ι.