Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Απεργιακές συγκεντρώσεις στο Αιγαίο

Ανταρσία στο Αιγαίο αντικαπιταλιστική αριστερά
http://aegeanantarsia.blogspot.com
τηλ. επικοινωνίας: 6972728845, 6976152518
Δελτίο τύπου
Μυτιλήνη, 21.2.2011
Όλοι στην απεργία στις 23 Φλεβάρη
Ανατροπή του Μνημονίου ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ
Να φύγει η κυβέρνηση και το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα
Η Ανταρσία στο Αιγαίο στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων του Β. Αιγαίου μπροστά στη 48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών στις 22-23 Φλεβάρη και στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 23 Φλεβάρη. Η πολιτική της χρεοκοπίας, τα συμφέροντα των τραπεζών και του ΣΕΒ απειλούν τα δικαιώματα και το μέλλον της εργαζόμενης πλειοψηφίας και της νεολαίας. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις μπορούν να γίνουν σταθμός στην πάλη για την ανατροπή του Μνημονίου ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ,
για να φύγει η κυβέρνηση και το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή, σε πραγματικό λαϊκό ξεσηκωμό:
Μυτιλήνη
➡ Τετάρτη 23/2: γενική απεργία, συγκέντρωση και πορεία, 10:30πμ στα Κεντρικά Λύκεια
Χίος
➡ Τετάρτη 23/2: γενική απεργία, προσυγκέντρωση έξω από το Μιχάλειο Κτίριου του Πανεπιστημίου στις 10πμ
Σάμος
➡ Τρίτη 22/2: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, πλ. Καρλοβάσου, 11πμ
➡ Τετάρτη 23/2: γενική απεργία, συγκέντυρωση στο Εργατικό Κέντρο Σάμου, 10πμ
Ικαρία:
➡ Τρίτη 22/2 απεργιακή συγκέντρωση εκπαιδευτικών, πλ. Εύδηλου, 11πμ
➡ Τετάρτη 23/2 εκδήλωση πρωτοβάθμιων σωματείων: «Η υγεία στον καιρό του Μνημονίου», παλαιό δημαρχείο Αγ. Κήρυκου, 7μμ
Δελτίο τύπου
Μυτιλήνη, 20.2.2011
2)Μαχητική η «υποδοχή» Γερουλάνου από τους συμβασιούχους
Η Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά χαιρετίζει τη μαχητική κινητοποίηση «υποδοχής» του υπουργού πολιτισμού Γερουλάνου το πρωί του Σαββάτου 19 Φλεβάρη στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου, στη Μυτιλήνη. Με κάλεσμα του Σωματείου Συμβασιούχων του Υπ. Πολιτισμού, το οποίο στήριξε και ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Λέσβου, οι συμβασιούχοι μαζί άλλους εργαζόμενους αποδοκίμασαν τον υπουργό πολιτισμού που υλοποιώντας την αντικοινωνική πολιτική του Μνημονίου ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ διατηρεί εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες ανάγκες σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, κάτω από την απειλή της απόλυσης.
Την ίδια στιγμή ανάλογου χαρακτήρα κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Ελληνικά Κλωστήρια βρισκόταν σε εξέλιξη στη Θράκη λόγω της παρουσίας εκεί του πρωθυπουργού. Για άλλη μια φορά φάνηκε ότι μόνο με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καταστολής που στέλνονται ενάντια στους εργαζόμενους οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μπορούν να πραγματοποιήσουν τις φιέστες τους. Αυτή η επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και την κοινωνία κυβέρνηση, που έχει παραδώσει τα πάντα στη συντεχνία τραπεζιτών και βιομηχάνων, πρέπει να φύγει το συντομότερο, πριν η χρεοκοπία γίνει τραγωδία. Κρίσιμο βήμα για την απαλλαγή της χώρας από την πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ η συμμετοχή του κάθε εργαζόμενου, άνεργου, αγρότη, αυτοαπασχολούμενου, κάθε φοιτητή και νέου στην απεργία και τις συγκεντρώσεις στις 23 Φλεβάρη.