Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Κοροϊδεύουν τους πρόσφυγες !!

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
www.antiracismfascism.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 18 Φλεβάρη 2011
Με εκβιασμούς απαντάει το Υπουργείο Προ. Πο. στους απεργούς πείνας που τους ζητάει να κόψουν τα ράμματα για να περάσουν από τις Επιτροπές Ασύλου. “Παίζουν με τις ζωές των Απεργών Πείνας και όλων των Πολιτικών Προσφύγων”, είναι η απάντηση που δίνουν οι Αφγανοί Πολιτικοί Πρόσφυγες που ανακοίνωσαν πως σταματάνε να προσέρχονται στις επιτροπές αφού τις θεωρούν κοροϊδία.
Οι Επιτροπή Ασύλου που έχει ανοίξει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αρνείται να δεχτεί και να συζητήσει με απεργό πείνας ζητώντας του να κόψει πρώτα τα ράμματα. Αυτό συνέβη σήμερα το πρωί όταν μπροστά στην Επιτροπή Ασύλου βρέθηκε ο Ζάχερ Μουσαβί ο οποίος βρίσκεται στην 69η μέρα απεργίας πείνας και έχει μετεγκατασταθεί μαζί με την οικογένειά του στο ξενοδοχείο ΑΡΗΣ (ξενοδοχείο συνεργαζόμενο με το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για τους Πρόσφυγες) που βρίσκεται στην Πειραιώς 7. Τα μέλη της Επιτροπής με κυνικά γραφειοκρατικά κριτήρια αρνήθηκαν να συζητήσουν μαζί του, παίζοντας με τη ζωή του, δίνοντας μια αόριστη παράταση για την επόμενη εβδομάδα και εκβιάζοντάς τον στην ουσία για να κόψει τα ράμματα. Ο απεργός, φυσικά αρνήθηκε, τονίζοντας πως ξεκίνησε την απεργία για να πάρει άσυλο και όχι σαν μοχλό πίεσης στα διάφορα γραφειοκρατικά κόλπα των επιτροπών και των υπουργείων.
Σε παρόμοια κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται και οι Αφγανοί απεργοί πείνας στα Προπύλαια που διανύουν την 52η μέρα Απεργίας Πείνας. Χτες το βράδυ δύο από αυτούς μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο ενώ άλλος ένας μεταφέρθηκε σήμερα. Η ιατρικές γνωματεύσεις έδειξαν πως βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, με τους γιατρούς να φοβούνται πλέον ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή.
Την ίδια ώρα οι επιτροπές δουλεύουν με γραφειοκρατικά κριτήρια χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι απεργοί πείνας. Στις πέντε (5) εβδομάδες από την ανακοίνωση της έναρξης των επιτροπών ούτε ένας πρόσφυγας δεν έχει λάβει κάρτα ασύλου αποδεικνύοντας πως η ύπαρξή τους αποτελεί απλά μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού.
Σήμερα στον μοναδικό Αφγανό Πολιτικό Πρόσφυγα που είχε καλεστεί σε Β' βάθμια επιτροπή, του ανακοινώθηκε για δεύτερη φορά παράταση χωρίς να του δοθεί νέα ημερομηνία προσέλευσης Παίζοντας με τις ζωές των απεργών και όλων των Πολιτικών Προσφύγων, όσοι στελεχώνουν τις επιτροπές ασύλου, δείχνουν απάνθρωπο κυνισμό απέναντι στην πολύχρονη μάχη που δίνουν οι Πολιτικοί Πρόσφυγες. Στο όνομα της αυτονομίας των επιτροπών κανείς δεν εμφανίζεται να αναλαμβάνει την ευθύνη για τις ζωές των απεργών πείνας.
Μετά από αυτά οι Αφγανοί Πολιτικοί Πρόσφυγες των Προπυλαίων σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν πως, “σταματάμε και επίσημα να προσερχόμαστε στις ψεύτικες Επιτροπές Ασύλου. Αυτοί παίζουν με την ζωή μας. Τέρμα στην κοροϊδία. Δεν θα ξαναβρεθούμε στις επιτροπές αν δεν σεβαστούν τον αγώνα μας για αξιοπρεπή ζωή. Δεν επιτρέπουμε να παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες μας. Οι Απεργοί Πείνας αγωνίζονται με την ίδια τους την ζωή για το δικαίωμά τους στο Πολιτικό Άσυλο. Οι ζωές τους βρίσκονται στα χέρια όσων στελεχώνουν την Επιτροπή Ασύλου”.