Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Αστείες δικαιολογίες για το άσυλο

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
www.antiracismfascism.org
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 11 Φλεβάρη 2011
- “Ο υπουργός δεν έχει υπογράψει ακόμα τον Κανονισμό Λειτουργίας των Επιτροπών Ασύλου”, και άλλες τέτοιες αστείες γραφειοκρατικές δικαιολογίες χρησιμοποίησαν σήμερα τα στελέχη του Υπ. Προ.Πο για να εξηγήσουν την επ' αόριστον αναβολή λειτουργίας των Επιτροπών.
- “Βρισκόμαστε σε απόγνωση, δεν μπορούμε να πάρουμε άλλες αναβολές”, τονίζουν οι Ιρανοί, Παλαιστίνιοι και Αφγανοί μετανάστες που 9 από αυτούς κάνουν απεργία πείνας με ραμμένα στόματα για 47η μέρα.
- “Τρεις εβδομάδες από την εξαγγελία χωρίς ούτε ένας πρόσφυγας να έχει πάρει κάρτα ασύλου. Θα θρηνήσουμε νεκρούς για ψεύτικες τεχνικές δικαιολογίες”, τόνισε ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου.
- “Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων που δίνουν αγώνα για νομιμοποίηση, για άσυλο, για ίσα δικαιώματα με τους ντόπιους εργαζόμενους”, ανέφερε ο Σπύρος Κουλούρης από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.
- “ Οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής έχουμε πάρει απόφαση. Στεκόμαστε στο πλευρό των μεταναστών μέχρι να νικήσουν. Οι φοιτητές και η νεολαία δίνουν το παρόν δίπλα στους μετανάστες. Χιλιάδες βρεθήκαμε στην συναυλία της Τετάρτης. Χιλιάδες θα βρεθούμε σήμερα στη διαδήλωση στο Μουσείο”, είπε η Μαρία Γρυσμπολάκη από τον Σύλλογο Φοιτητών της Αρχιτεκτονικής.
- Όλοι στο συλλαλητήριο συμπαράστασης στους 237 απεργούς πείνας της Υπατείας. ΝΟΜΙΜΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
– ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Με αστείες τεχνικές δικαιολογίες απάντησαν τα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σήμερα στην και με την παρουσία του.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο κατά την διάρκεια της κινητοποίησης που οργάνωσαν οι επιτροπές των Αγανών Πολιτικών Προσφύγων που βρίσκονται στην 47η μέρα Απεργίας Πείνας στα Προπύλαια και των Ιρανών και Παλαιστίνιων Πολιτικών Προσφύγων που βρίσκονται από τις 27 Δεκέμβρη στο Πολυτεχνείο. Η διαμαρτυρία οργανώθηκε ως άμεση απάντηση στην επ' αόριστον αναβολή της λειτουργίας των Επιτροπών Ασύλου τις οποίες είχε προαναγγείλει ο Υπουργούς Χ. Παπουτσής. Οι πρώτοι 6 Αφγανοί είχαν καλεστεί σε συνέντευξη την Πέμπτη το πρωί αλλά τους ανακοινώθηκε πως, τελικά αναβάλλεται η λειτουργία των επιτροπών και μάλιστα χωρίς χρονοδιάγραμμα επανέναρξης.
“Κάποιοι από τους εργαζόμενους ήταν με απόσπαση από άλλα υπουργεία και κάποια εργαζόμενη ήταν έγκυος, ενώ δεν έχει υπογραφεί από τον υπουργό ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας των επιτροπών ασύλου. Ταυτόχρονα οι πρόσφυγες δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν γιατί δεν βρίσκουν τους φακέλους τους στο αλλοδαπών”.
Με τέτοιες αστείες τεχνικές δικαιολογίες απάντησαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην αντιπροσωπεία των Αφγανών, Ιρανών και Παλαιστίνιων Πολιτικών Προσφύγων που βρέθηκε σήμερα στο Υπουργείο. Η συνάντηση που έγινε με την παρουσία και του Δημοτικού Σύμβουλου Αθήνας και συντονιστή της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Πέτρου Κωνσταντίνου και του Σπύρου Κουλούρη μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που οργάνωσαν οι επιτροπές των Αγανών Πολιτικών Προσφύγων που βρίσκονται στην 47η μέρα Απεργίας Πείνας στα Προπύλαια και των Ιρανών και Παλαιστίνιων Πολιτικών Προσφύγων που βρίσκονται από τις 27 Δεκέμβρη στο Πολυτεχνείο.
Η διαμαρτυρία οργανώθηκε ως άμεση απάντηση στην επ' αόριστον αναβολή της λειτουργίας των Επιτροπών Ασύλου τις οποίες είχε προαναγγείλει ο Υπουργούς Χ. Παπουτσής. Οι πρώτοι 6 Αφγανοί (μεταξύ αυτών και 2 απεργοί πείνας) είχαν καλεστεί σε συνέντευξη την Πέμπτη 9/2 αλλά τους ανακοινώθηκε πως, τελικά αναβάλλεται η λειτουργία των επιτροπών και μάλιστα χωρίς χρονοδιάγραμμα επανέναρξης.
“Τρεις (3) εβδομάδες πάνε από την ανακοίνωση του υπουργού για τις Επιτροπές Ασύλου και ούτε ένας Πρόσφυγας δεν κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας με την κάρτα ασύλου. Από τις 509 αιτήσεις που -όπως μας ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι- κατατέθηκαν ως τώρα, οι 470 απορρίφθηκαν, οι 38 είχαν θετική εισήγηση για τις Β' βάθμιες επιτροπές, αλλά οι πρώτοι 6 που καλέστηκαν θα ΞΑΝΑ καλεστούν όταν βρεθούν εργαζόμενοι και όταν ο υπουργός υπογράψει κάποιον κανονισμό λειτουργίας. Αυτά είναι κοροϊδίες. Έχουμε απεργούς πείνας στην 47η μέρα. Θέλουν να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές”, τόνισε ο Πέτρος Κωνσταντίνου στην συγκέντρωση των Προσφύγων και των αλληλέγγυων που πραγματοποιήθηκε στην γωνία Κατεχάκη και Μεσογείων αφού για άλλη μια φορά η αστυνομία κύκλωσε τους Πρόσφυγες με διμοιρίες ΜΑΤ. Ο Πέτρος Κωνσταντίνου αφού κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική και τον Χρήστο Παπουτσή προσωπικά που κοροϊδεύει τους πρόσφυγες και παίζει με τις ανθρώπινες ζωές, κάλεσε για μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο στις 6μμ στο Μουσείο, σε συμπαράσταση στους 237 απεργούς πείνας της Υπατείας.
“Είμαστε στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων, για νομιμοποίηση, για άσυλο, για ίσα δικαιώματα με τους Έλληνες εργαζόμενους. Ο αγώνας του είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων ενάντια στις επιθέσεις που δεχόμαστε. Δίπλα-δίπλα μετανάστες και ντόπιοι εργαζόμενοι παλεύουμε μαζί ενάντια στις πολιτικές που θέλουν να μας εξαθλιώσουν”, τόνισε ο Σπύρος Κουλούρης μέλος του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ μετά την συνάντηση στο Υπουργείο. “Οι δικαιολογίες των στελεχών του Υπουργείου είναι αστείες. Είναι εμφανές πως χρησιμοποιούν κάθε δυνατή δικαιολογία για να κωλυσιεργήσουν. Είναι οι απαράδεκτες πολιτικές της κυβέρνησης που ευθύνονται για αυτά τα ψευδοπροβλήματα που παρουσιάζονται. Η αναβολή είναι κεντρική πολιτική απόφαση”.
“Η κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνη αν χαθούν ανθρώπινες ζωές. Η απεργία πείνας των Αφγανών έχει φτάσει στις 47 μέρες. Οι Ιρανοί και οι Παλαιστίνιοι έρχονται από χώρες που οι σκοτωμοί συνεχίζονται. Η κοροϊδία δεν έχει όριο. Οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής και όλοι οι φοιτητές και η νεολαία αυτής της χώρας είμαστε στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών μέχρι την νίκη. Μέχρι να αποκτήσουν τα δικαιώματά τους. Χιλιάδες βρεθήκαμε στην συναυλία της Τετάρτης. Χιλιάδες θα βρεθούμε και σήμερα στις 6 μμ στη διαδήλωση στο Μουσείο, για να φωνάξουμε: ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΝΟΜΙΜΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ”, είπε η Μαρία Γρυσμπολάκη από τον Σύλλογο Φοιτητών της Αρχιτεκτονικής.