Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς

Kυκλοφορεί από το πρωί το νέο τεύχος των Financial Crimes και ήδη έχει διανεμηθεί μέχρι αυτή την ώρα σε ΑΠΕ, 984, συνέδριο ΠΟΣΠΕΡΤ, alpha, στη συνέλευση των απεργών στο ALTER, ενώ οι εξορμήσεις μπροστά και στην απεργία της 23 Φλεβάρη συνεχίζονται. Μέσα στις επόμενες μέρες θα αναρτηθεί και στο Blog, ενώ θα γίνει και ηλεκτρονική ταχυδρόμησή του.
Είναι «ώρα για κλιμάκωση», τονίζει το πρωτοσέλιδο του τεύχους και οι υπόλοιπες σελίδες είναι αφιερωμένες στις μάχες που έχουν ανοίξει στο χώρο των ΜΜΕ.
O Νάσος Μπράτσος στο άρθρο του «Ώρες ευθύνης και επιλογών» εξηγεί ότι η επίθεση είναι τόσο γενικευμένη που ακόμα και όσοι είχαν αυταπάτες αυτή τη στιγμή «η σκληρή πραγματικότητα σε αναγκάζει να απεργήσεις και για την Απογευματινή και για τις ΣΣΕ και για το ασφαλιστικό και για το ΔΟΛ και για τον Πήγασο και για τα δημοτικά ΜΜΕ, και για πολλά άλλα ακόμα, εντός κι εκτός των ΜΜΕ».
Ο Μωυσής Λίτσης γράφει για την επίθεση στις συλλογικές συμβάσεις και προτείνει να πούμε «Όχι στους εργοδοτικούς εκβιασμούς-Συλλογική δράση η απάντηση».
Η Λήδα Μοσχονά θυμίζει την μεγάλη απεργία των δημοσιογράφων το 1975. Σε ένα σημείο του άρθρού της αναφέρει: «Η απεργία εκείνη ήταν που οδήγησε στον προβληματισμό για τη σύσταση του συνδικάτου Τύπου, στην υποχρέωση των εργοδοτών για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και στην ανατροπή μιας διοίκησης που σκοπό είχε να περιορίζει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των πολλών προς όφελος των λίγων και «εκλεκτών».
Στα «Νέα από τους χώρους δουλειάς» υπάρχουν λεπτομερή χρονικά και ανάλυση για τις μάχες που δόθηκαν πρόσφατα στις Αττικές Εκδόσεις, το Έθνος και το Κανάλι 1, ενώ υπάρχουν ανταποκρίσεις από την ΕΡΤ, τον ΑΝΤ1 και τις απεργίες στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης.