Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Αλληλεγγύη στους απεργούς του ALTER

...ανταπόκριση από συμμετέχοντες...
Εχθες 16/2/11 πραγματοποιήθηκε στο ALTER γενική συνέλευση εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων στις 5.30μμ. Η συνέλευση ήταν φανταστική και απο απόψη μαζικότητας, ενότητας αλλα και δυναμικής. Η συνέλευση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις των προέδρων των σωματείων της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ. Ο Σόμπολος έκανε μια ενημέρωση για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα και για την ενηνμέρωση που είχε απο την διευθυντρια ανθρώπινου δυναμικού ότι λεφτά δεν υπάρχουν για να πληρώσει τους εργαζόμενους.
Ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ έβαλε το ζήτημα της κλιμάκωσης χωρις να συγκεκριμενοποιεί το πότε και ζήτησε όταν οι απεργιες βγαίνου παράνομες στις 5.00μμ η απογευματινή βάρδια να καλύπτεται με στάσεις εργασίας(ηταν το αίτημα του ΔΙΚΤΥΟΥ αυτό στις απεργιακες κινητοποιήσεις του ΔΟΛ για να καλύπτονται οι τεχνικοί της απογευματινής βάρδιας, σε μας δεν το έκανε ευτυχώς το υιοθέτησε στον alter). Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο Σταμάτης Πρωτολάτης μέλος του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ο οποίος τόνισε πόσο σημαντική είναι αυτή η ενότητα που έχουν κατακτήσει και ότι ο αγώνας ο δικός τους αλλά και όλου του κλάδου και του εργατικού κινήματος θα πρέπει να είναι παρατεταμένος για να είναι αποτελεσματικός. Μετά πήρε τον λόγο η Γιάννα Σακελλαρίου ως εκπρόσωπος εργαζομενων διοικητικών στον ΔΟΛ προτείνοντας στους εργαζόμενους του alter να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΔΟΛ.
Δηλαδή οτι θα έπρεπε σήμερα 17/2/11 να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ακόμα και αν τα σωματεία τους δεν προλαβαίνουν να βγάλουν εξώδικο, στέλνωντας μια ανακοίνωση στήριξης όμως τα σωματεία στην οποια κινητοποιηση αποφασίσουν οι εργαζόμενοι, και συνεχίζουν κανονικά απο Παρασκευή μαζί και με τα σωματεία. Το δεύτερο ζήτημα που μπήκε επίσης από τη Γ. Σακελαρίου, είναι ότι δεν μπορεί να μην έχουμε υπογράψει γενική συλλογική σύμβαση απο το 2009, να έχουν περάσει οι εργοδότες σε διάφορα μαγαζιά μειώσεις μισθών, στα υπόλοιπα να προτείνουν μειώσεις της τάξης 15%- 25% και ακόμα τα σωματεία να κάνουν συναντήσεις και διαπραγματεύσεις, εκτός και αν ο Κος Σόμπολος και κος Γκανάς πιστεύουν ότι τα μνημόνια του ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ κ.α είναι μόνόδρομος.
Αν το πιστεύουν να τοποθετηθούν τώρα, διαφορετικά να γίνουν τώρα γενικές συνελεύσεις σε όλα τα μαγαζιά με πρόταση για τριήμερη ή τετραήμερη απεργία ώστε να μην βγούν πραγματικά τα κυριακάτικα φύλλα, με αίτημα κάτω τα χέρια απο τις συλλογικές συμβάσεις μας, σταμάτημα των απολύσεων. Η πρόταση αυτή αγκαλιάστηκε απο όλους τους εργαζόμενους γιατί εξέφραζε την δυναμική που υπήρχε στην συνέλευση. Στην συνέχεια οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια απεργιακή επιτροπή που θα αποτελείται απο εργαζόμενους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς ή οποία θα συντονίζει και θα οργανώνει τα βήματα της απεργίας( κατέβασμα κόσμου, περιφρούρηση κλπ).
Προς το τέλος όμως της συνέλευσης ο Σόμπολος δέχθηκε τηλέφωνο απο τον Γιαννίκο διευθύνοντα σύμβουλο του alter o οποίος του ζήτησε ραντεβού για σήμερα Πέμπτη 17/2 στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Ο κόσμος απαίτησε ο Γιαννίκος άμα θέλει ας έρθει τώρα στη συνέλευση, εμεις θα προχωρήσουμε αλλά τελικά δέχθηκαν να γίνει το ραντεβού σήμερα με τον όρο όμως ότι τα ΔΣ όλων των σωματείων θα πάνε στην συνάντηση μαζί με τα εξώδικα και όχι να ξανακάνουν συνέλευση για να αποφασίσουν για τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.
Μαζί με τους εργαζόμενους στον Αlter δήλωσαν την συμπαράσταση τους και οι εργαζόμενοι στην εκπομπή ζουγκλα του Τριανταφυλόπουλου, οι οποίοι στεγάζονταν σε διπλανό κτίριο και ότι θα συμμετάσχουν και αυτοί σε ότι αποφασίσει η γενική συνέλευση καθως και αυτοί είναι απλήρωτοι. Η δυναμική που υπάρχει στον alter είναι μέγάλη και πρέπει να τους στηρίξουμε όλοι. Η νίκη η δικής τους μπορει να ανοίξει τον δρόμο της νίκης για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.