Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση Financial Crimes για τις Αττικές Εκδόσεις

Πιστός και άμεσα ανταποκρινόμενος στο αντεργατικό ραντεβού που έδωσαν κυβέρνηση και τρόικα, με τη νομοθετική και πολιτική επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, αποδείχτηκε ο πρόεδρος των εκδοτών του περιοδικού τύπου κ. Φιλιππόπουλος, γνωστός και ως διοργανωτής καλλιστείων. Με επιστολή του προς τους εργαζόμενους ανακοινώνει μειώσεις μισθών «για το καλό των πολλών», για τη «διάσωση θέσεων εργασίας» και για να μην γίνουν απολύσεις στο μέτρο του «εφικτού». Οι εργαζόμενοι στον όμιλο βίωσαν όλη την προηγούμενη χρονιά το «εφικτό» και το «κοινό καλό», όταν οι απολύσεις αποτελούσαν φαινόμενο με σταθερή επανάληψη ανά διαστήματα, αλλά οι περικοπές για το «κοινό καλό» δεν άγγιξαν για παράδειγμα τη διοργάνωση των παρακμιακών καλλιστείων (έξω από τα οποία θυμίζουμε ότι έγινε κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις).
Δεν πρόκειται για φαινόμενα που εξελίσσονται μόνο στα ΜΜΕ, αλλά για συνολική επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους, σε όλους τους εργασιακούς χώρους και αυτό γεννά καθήκοντα και υποχρεώσεις για ανοίγματα και κοινωνικέςσυμμαχίες. Δύσκολα διακρίνει κανείς διαφορές μεταξύ του Φιλιππόπουλου και της ΝΕΟΓΑΛ, ίσως η τελευταία να μη διοργανώνει καλλιστεία. Ήδη τη Δευτέρα 17 Γενάρη, υπάρχει συνέλευση των εργαζομένων, σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα σωματεία. Αποτελεί αναγκαιότητα η συνεργασία όλων, πέρα από κλαδική ειδικότητα και σωματειακή ένταξη, για την αντιμετώπιση της επίθεσης, με συντονισμένες κινητοποιήσεις και κυρίως εξωστρεφείς προς την κοινωνία, που πλήττεται από την ίδια πολιτική.
Αξιοποιούμε και αναβαθμίζουμε την εμπειρία των κινητοποιήσεων του Ιουλίου του 2010, στον ίδιο χωρο. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους των Αττικών Εκδόσεων και δηλώνουμε τη συμμετοχή μας στις δραστηριότητες που θα προκύψουν. Καμιά γραμμή άμυνας δεν μπορεί να είναι πιο πίσω από την απαίτηση να μην γίνουν απολύσεις και μειώσεις μισθών. Αντίθετα διεκδικούμε δουλειά για όλους, αυξήσεις στους μισθούς για να αντιμετωπιστεί το κύμα της ακρίβειας και να ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων. Επειδή δεν τα φάγαμε μαζί, να πληρώσουν για την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν.