Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Απογευματινή: Ο "πουθενάς" εργοδότης καταγγέλει εργαζόμενους

...αναδημοσίευση από το Blog των συναδέλφων της Απογευματινής...
Στις κλιμακούμενες προκλήσεις (Σαραντόπουλου) απαντάμε με ενότητα και αγώνα
Με κινήσεις που μόνο ως εμπρηστικές μπορούν να χαρακτηριστούν, συνεχίζει να προκαλεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της "Α" Κώστας Ι. Σαραντόπουλος. Τη στιγμή που παρακρατεί μισθούς – από τον περασμένο Ιούλιο – και το δώρο Χριστουγέννων, κατήγγειλε στην αστυνομία τρεις συναδέλφους, λέγοντας ότι δεν του επιτρέπουν την είσοδο στην εφημερίδα! Είναι απορίας άξιο πως έφθασε σε αυτό το «συμπέρασμα», δεδομένου ότι ο ίδιος έχει να εμφανιστεί στη Φειδίου από τον περασμένο Οκτώβρη. Επίσης απορίας άξιο, ενδεχομένως και αντικείμενο έρευνας από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι το γεγονός ότι ο Κ.Ι. Σαραντόπουλος προέβη στην καταγγελία αυτή, τη στιγμή που ο ίδιος – ύστερα από μηνύσεις που έχουν κατατεθεί - διώκεται για τη μη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων. Οι τρεις συνάδελφοι κλήθηκαν από το Α/Τ Εξαρχείων για να παρουσιαστούν αύριο, ώστε να συμπληρωθεί η αναφορά της αστυνομίας.
Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία των εργαζομένων της «Α», θα μεταβεί σήμερα στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, στην οποία έχει γίνει ήδη καταγγελία για το γεγονός ότι η εργοδοσία μας καλεί να φύγουμε από το κτίριο, δίχως να έχουμε απολυθεί, δίχως να έχει μεταφερθεί η έδρα αλλού, και φυσικά δίχως να έχει εγκριθεί η αίτηση πτώχευσης που έχει καταθέσει η ιδιοκτησία της «Α». Στην καταγγελία μας προς την Επιθεώρηση Εργασίας αναφέρουμε επίσης πως από τη Δευτέρα, 17/01, διεκόπη η ηλεκτροδότηση στο κτίριο με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να πάρουμε τα προσωπικά και δημοσιογραφικά αρχεία μας από τους υπολογιστές, και να μας χορηγηθούν, από το Λογιστήριο, απαραίτητα έγγραφα για τις συναλλαγές μας με το δημόσιο, όπως η φορολογική ενημερότητα!
Όσον αφορά στο δικαστικό σκέλος του αγώνα μας, να σημειώσουμε ότι η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων αναβλήθηκε για τις 28 Ιανουαρίου. Ο λόγος είναι ότι το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής που υπέβαλλε η επιχείρηση με την εντελώς προσχηματική δικαιολογία ότι ο πρόεδρος του ΔΣ της «Εκδόσεις Απογευματινή Α.Ε.» και νομικός της εκπρόσωπος Σπυρίδων Μαύρος δε μπορούσε να παραστεί στο δικαστήριο! Την ίδια στιγμή όμως, εκδόθηκε απόφαση υπέρ των τεχνικών της «Α», που είχαν καταθέσει αγωγή ασφαλιστικών μέτρων για την προσωρινή επιδίκαση των δεδουλευμένων. Προκειμένου να συζητήσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις θα συγκεντρωθούμε αύριο το μεσημέρι στα γραφεία της «Α» για έκτακτη συνέλευση. Οι εργαζόμενοι στην «Α» δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε από τις επιθετικές ενέργειες της εργοδοσίας και πως δε θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας. Όσοι ελπίζουν πως, επιχειρώντας να μας εκφοβίσουν και να μας εξοντώσουν ηθικά και φυσικά, θα παραδώσουμε τα όπλα, είναι γελασμένοι.
Εργαζόμενοι στην «Α»