Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Εργατική διαδήλωση

...στοιχεία και φωτο του Ν.Αξαρλή...
«Ή ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ!» ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΤΗ ΓΣΕΕ
Πέμπτη 13 Γενάρη
Σήμερα το μεσημέρι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, αποφασισμένοι να εκπληρώσουν την απόφαση της γενικής συνέλευσης της Δευτέρας, διαφώνησαν με την ηγεσία του σωματείου τους και οδήγησαν περίπου 700 εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και φοιτητές στα γραφεία της ΓΣΕΕ απαιτώντας δράση για τη νικηφόρο έκβαση του αγώνα τους. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα καθώς ανοίγει το μέτωπο πάλης ενάντια στην αντιδραστική γραφειοκρατική κλίκα των υποστηριχτών της κυβέρνησης μέσα στο κίνημα που το εμποδίζει να δώσει το νικηφόρο αγώνα ενάντια στη χούντα Παπανδρέου-ΔΝΤ-ΕΕ.
Περίπου στις 1.45 μμ ξεκίνησε από τα Προπύλαια η ενωμένη διαδήλωση των εργαζομένων στις συγκοινωνίες (οι οποίοι ήδη είχαν κάνει πορεία στη Βουλή) και των εκπαιδευτικών-φοιτητών για τα 20 χρόνια από τη δολοφονία του αείμνηστου αγωνιστή καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα στην Πάτρα από τραμπούκους της ΟΝΕΔ και της τότε κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στα Χαυτεία οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία ζήτησαν από τη συνδικαλιστική ηγεσία τους η πορεία να κατευθυνθεί στη ΓΣΕΕ σύμφωνα με απόφαση της γενικής συνέλευσης. Αλλά η ηγεσία αρνήθηκε και άρπαξε το πανό. Ξέσπασαν σπρωξίματα για το πανό μεταξύ ηγεσίας και εργαζομένων. Τελικά η ομάδα που υποστήριζε την συνδικαλιστική ηγεσία άρπαξε το πανό και εξαφανίστηκε προς την Ομόνοια. Τότε οι εργαζόμενοι με τη μόνη ντουντούκα που είχαν φώναξαν «Ή με το ΠΑΣΟΚ ή με τους εργάτες!» και μπήκαν στην οδό Πατησίων με κατεύθυνση το χτίριο της ΓΣΕΕ.
Στην πορεία ακούστηκαν τα συνθήματα «Κάτω τα χέρια από τις συγκοινωνίες», «Αλήτες, λέρες, εργατοπατέρες», και «Ανυπακοή απεργία διαρκή». Όταν η πορεία έφτασε στη ΓΣΕΕ τους περίμενε διμοιρία των ΜΑΤ. Οι εργαζόμενοι και φοιτητές φώναξαν «πουλημένοι-πουλημένοι!».