Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης-Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απαράδεκτη και προκλητική η προσαγωγή και η μεταχείριση του Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου από κουκουλοφόρους της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας
Αθήνα 14/01/2011
Καταδικάζουμε την απαράδεκτη και προκλητική προσαγωγή από κουκουλοφόρους της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας του Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου, μέλους της Κ.Ε. της Νεολαίας ΣΥΝ και της Αντιεθνικιστικής Αντιμιλιταριστικής Πρωτοβουλίας (πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουμε εξ’ αρχής ως Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης).
Την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011 σε μια επιχείρηση φιάσκο της Αντιτρομοκρατικής προσήχθη ο Δημοσθένης ως ύποπτος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Όπως ισχυρίστηκε η Αντιτρομοκρατική, η «ομοιότητά του» με άτομο το οποίο όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν τους «χάλασε την Πρωτοχρονιά» μετά την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Πρωτοδικείο Αθηνών τους οδήγησε στην απαγωγή του χθες κοντά στο σπίτι του στο Βύρωνα. Όταν κρατικές υπηρεσίες λειτουργούν με παρακρατικές πρακτικές είναι πολύ δύσκολο να πεισθούμε για τη νομιμότητά τους. Δυστυχώς για τους κύριους της Αντιτρομοκρατικής ο Δημοσθένης με την πολυετή δημόσια δράση του δεν τους αφήνει περιθώρια για να τον εντάξουν στη λίστα των υπόπτων τους. Παρόμοιο περιστατικό οδήγησε στη δολοφονία του Βραζιλιάνου Jean Charles de Menezes στις 22 Ιουλίου του 2005 όταν έπεσε νεκρός στο Λονδίνο από σφαίρες αστυνομικών οι οποίοι έμειναν ατιμώρητοι. Και τότε οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι έμοιαζε με βομβιστή αυτοκτονίας.
Το να προτάσσουν οι υπάλληλοι της Αντιτρομοκρατικής τα όπλα τους σε κάθε πολίτη ο οποίος απλώς μοιάζει με κάποιον και να τσουβαλιάζουν φορώντας κουκούλες σε συμβατικά αυτοκίνητα όποιον πολίτη θεωρούν ύποπτο μας εξοργίζει. Απαιτούμε λογοδοσία των υπευθύνων και δημόσια συγνώμη του Υπουργού «Προστασίας του Πολίτη» (!) για την αδικαιολόγητη προσαγωγή και την απαράδεκτη μεταχείριση του συντρόφου, συναγωνιστή και φίλου Δημοσθένη. Ταυτόχρονα, απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των πολιτικών και των δικαστικών αρχών για τη αλλαγή της φασίζουσας νοοτροπίας που επικρατεί στους κόλπους της αστυνομίας και η οποία προκαλεί καθημερινά σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απέναντι σε Έλληνες πολίτες, πρόσφυγες και μετανάστες. Η μετατροπή της αστυνομίας σε ένα σύμπλεγμα παρακρατικών συμμοριών και περιφερόμενων καουμπόις που δρουν ανεξέλεγκτα με πρακτικές χούλιγκανς ή υποκόσμου είναι εξαιρετικά ανησυχητική και επικίνδυνη.
Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης
www.antirrisies.gr
url Δ.Τ.: http://www.antirrisies.gr/node/886