Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ένα ενδιαφέρον άρθρο από τη "Χαραυγή"

...αναδημοσιεύουμε ένα ενδιαφέρον άρθρο για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, από την εβδομαδιαία εφημερίδα "Χαραυγή" που κυκλοφορεί στο νομό Σάμου,αλλά και φωτο γηπεδικών εγκαταστάσεων από το http://samossport.blogspot.com, για να έχετε μια καλύτερη εικόνα...
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ «ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ»
Tου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΖΑΒΟΥΔΑΚΗ
Άλλος ένας χρόνος τελείωσε, το 2010 μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ένας νέος ανατέλλει ,το 2011, με νέες ελπίδες και νέες προσδοκίες από όλους μας. Φέτος είναι μια δύσκολη ,μεταβατική χρονιά τόσο σε πολιτικό -οικονομικό επίπεδο όσο και σε αθλητικό.
Στο αθλητικό κομμάτι, που αφορά εμάς κατά κύριο λόγο, έχουμε δυσοίωνα μηνύματα αφού πολλά κονδύλια που αφορούν λειτουργικές δαπάνες κόπηκαν τελείως ή μειώθηκαν δραματικά με άμεσο αντίκτυπο στους «ήρωες»- παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων που συνεχίζουν να διακονούν αυτό το χώρο, πρώτα διότι ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ και ΑΓΑΠΟΥΝ "τα παιδιά τους" και δεύτερον διότι είναι από τους λίγους " εραστές" του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Εμείς σήμερα ερχόμαστε να κάνουμε έναν απολογισμό για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα αποφαινόμενοι τελικά αν δικαιώθηκαν οι αγώνες – θυσίες τους μέχρι τώρα!
Αρχίζουμε από τις υλικοτεχνικές υποδομές – γηπεδικές εγκαταστάσεις. ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει γίνει πάνω στους τομείς αυτούς ,πέρα από κάποιες προσωπικές εργασίες:
ΛΑΙΛΑΠΑΣ ΧΩΡΑΣ μέσω του προέδρου κ. Γεωργίου Μιχάλη, κάποιων μελών του διοικητικού συμβουλίου και κάποιων χρημάτων από το Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Πυθαγορείου για την αγορά των υλικών προς αποκατάσταση ζημιών,
ΚΟΝΤΑΚΕΙΚΑ , όπου χρησιμοποιούνται εγκαταστάσεις από 5(πέντε) σωματεία (Ανδρικό παιδικό τμήμα Πυθαγόρα , Άρης Πλατάνου, Σχολής Θετικών Επιστημών και Αγ. Αθανασίου). Κάποια έργα βελτίωσης έχουν γίνει, όχι όμως και το κύριο αίτημά τους για πλαστικό χλοοτάπητα που θα έλυνε εν μέρει το πρόβλημα ,διότι το κυριότερο είναι η ασφάλεια του αγωνιστικού χώρου και των κερκίδων που ήδη υπάρχουν,
ΓΗΠΕΔΟ ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ , όπου μετά τις φιλότιμες προσπάθειες του γιατρού και προέδρου κ. Χατζηελευθεριάδη Ευάγγελου, τίποτα παραπάνω δεν έχει γίνει. Ούτε διόρθωση των προβληματικών εγκαταστάσεων (κερκίδες, περίφραξη αγωνιστικού χώρου), αλλά και του γηπέδου μετά τις μεγάλες πλημμύρες του 2000. Αδιάψευτος μάρτυρας, η άδεια διεξαγωγής των αγώνων χορηγείται κάθε αγωνιστική από την ΕΠΣ Σάμου ,η οποία κάνει την ανάγκη φιλότιμο υπακούοντας και στους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 8 του Νόμου 3207/24-12-2003 και ΟΧΙ από την επιτροπή καταλληλότητας των γηπέδων όπως θα έπρεπε. Άρα όλοι είναι "ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ " με την υπάρχουσα κατάσταση.
Όσον αφορά στην χρηματοδότηση των σωματείων μας, αυτό πια τείνει να γίνει "ΑΝΕΚΔΟΤΟ" ,αφού το κλείσιμο της στρόφιγγας των χρηματοδοτήσεων από την ΠΟΛΙΤΕΙΑ προς την ΕΠΟ και αυτή με τη σειρά της στις κατά τόπους ΕΠΣ έχει ως ΑΜΕΣΟ αποτέλεσμα τον "οικονομικό στραγγαλισμό" κατά πρώτο και κύριο λόγο του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού. Κάποτε είχε γίνει ΑΠΟΧΗ για έναν ολόκληρο χρόνο από τα τοπικά πρωταθλήματα για την διεκδίκηση κυρίως οικονομικών αιτημάτων ,έκτοτε τίποτε, χωρίς να έχει δοθεί λύση σ΄ αυτά. ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ ;
Να δούμε λίγο και την δημιουργία "ΥΠΟΔΟΜΩΝ ". Λιγοστά είναι τα σωματεία που λειτουργούν τα τμήματα υποδομών τους χωρίς την ΕΠΩΝΥΜΙΑ ,άρα και την επιχορήγηση κάποιων επαγγελματικών Clubs. Όχι ότι δεν προσφέρουν, προσφέρουν και αυτά ,όμως συχνά- πυκνά οι γονείς καλούνται να βάλουν το χέρι βαθειά στην τσέπη, πέρα από την μηνιαία συνδρομή και για την ένδυση- υπόδυση των παιδιών τους. Η μύηση στα μυστικά της μπάλας από εξειδικευμένους προπονητές στοιχίζει!!! Μήπως θα έπρεπε να στραφούμε σε άλλες λύσεις; Εκεί όπου τα παιδιά μας θα είχαν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ όλες αυτές τις υπηρεσίες λόγω του ότι βρισκόμαστε σε παραμεθόριο –προβληματική ,απομακρυσμένη περιοχή; Ρωτάμε απλώς!
Στο αγωνιστικό κομμάτι να σχολιάσουμε ότι επιστρέψαμε στα μίζερα χρόνια της απομόνωσης από τα ΕΘΝΙΚΑ πρωταθλήματα ,αφού ο πρωταθλητής ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ ΣΑΜΟΥ δεν πήρε μέρος στον τελικό της Δ΄ Εθνικής για πολλούς και διάφορους λόγους. Για εμάς ΣΕΒΑΣΤΟ !!! Οφείλουμε ,όμως , να ρωτήσουμε πάλι :γιατί όλος αυτός ο "αγώνας " για να πάρουμε το πρωτάθλημα το οποίο τελικά πέρασε ανεκμετάλλευτο για το ΝΟΜΟ ΜΑΣ; Όλα αυτά που αποδεικνύουν περίτρανα ότι όλοι αυτοί οι αγώνες τους έχουν πέσει στο ΚΕΝΟ ,αφού όλα προχωρούν με βηματισμό χελώνας ή παραμένουν ΙΔΙΑ εν έτει 2011. Ο "Λήθαργος " της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερο λόγο της θεσμοθετημένης πολιτείας ,μας οδηγεί σε μελαγχολικές σκέψεις- συνειρμούς.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχηθώ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Ειρηνική – Δημιουργική με Υγεία σε όλη την αθλητική οικογένεια νομού Σάμου. ΚΥΡΙΕΣ και ΚΥΡΙΟΙ, παράγοντες όλων των Σωματείων, "κρεμόμαστε" σ’ εσάς τους αφανείς ΗΡΩΕΣ, που συνεχίζετε να προσφέρετε τις ανιδιοτελείς υπηρεσίες σας. Σας οφείλουμε ένα ελάχιστο Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω!!! γι’ αυτό που κάνατε, κάνετε και θα κάνετε από συνείδηση- φιλότιμο και αγάπη για τον τόπο μας!!!