Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Φωτορεπορτάζ για το ΙΚΑ

Με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση του Δήμου Νέας Ιωνίας ενάντια στα σχέδια κλεισίματος του ΙΚΑ της Καλογρέζας, σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα φωτορεπορτάζ.
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατηγορούσε την αριστερά για τα προβλήματα που δημιουργεί στο κοινωνικό κράτος, λες κι αυτή ξεχαρβαλώνει το ΙΚΑ και τα νοσοκομεία, στα οποία έβαλε «διόδια» 5 ευρώ. Κατηγόρησε τα «ρετιρέ» και τις προνομιακές σχέσεις επιχειρηματιών με πολιτικούς, αλλά μάλλον δεν εννοούσε τον Πάγκαλο, ούτε γιατί μας κρύβουν ποιοί είναι οι επιχειρηματίες που έχουν φάει δις και γιατί δεν δίνει τα ονόματα στη δημοσιότητα. Παράλληλα εναπόθετε το μέλλον στη δράση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ναι αυτής που κάλυψε όλες τις βρωμοδουλειές και τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ (μόνο πιλότοι στα βομβαρδιστικά δεν έγιναν οι ηγέτες της).
Γυρνάμε στο ΙΚΑ. Στις φωτο η μία είναι από το υποκατάστημα του ΙΚΑ Καλογρέζας (αυτή με το πανό) και οι υπόλοιπες από το κεντρικό ΙΚΑ Νέας Ιωνίας, που πρόσφατα άρχισε να λειτουργεί στο συγκεκριμένο κτήριο. Η μεταφορά αυτή οδήγησε σε μεγάλες διαμαρτυρίες, διότι η πρόσβαση είναι πιο δύσκολη, το πρόβλημα παρκαρίσματος (ειδικά για συνοδούς ηλικιωμένων) τεράστιο, η γειτνίαση με δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και χωρίς φανάρι επικίνδυνη και δικαίως συνταξιούχοι και εργαζόμενοι διαμαρτύρονται.
Τι θα συμβεί αν κλείσει το υποκατάστημα της Καλογρέζας? «Απλά» θα επιβαρυνθεί σε όλα τα επίπεδα το κεντρικό και κυρίως θα ταλαιπωρηθούν οι συνταξιούχοι ακόμα περισσότερο, κυρίως αυτοί που έμεναν σε περιοχές (Καλογρέζα, Αλσούπολη, Περισσός, Νεάπολη, κλπ) όπου το υποκατάστημα της Καλογρέζας ήταν πιο εύκολα προσβάσιμο. Ενδεχομένως οι λόγοι για τον «Καλλικράτη» του ΙΚΑ να είναι οικονομικοί (πχ ενοίκια κτηρίων, αν και δε γνωρίζουμε το καθεστώς λειτουργίας του κτηρίου της Καλογρέζας). Ας εισπράξει λοιπόν η κυβέρνηση που είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της διοίκησης του ΙΚΑ από αυτούς που χρωστάνε τα δις και ας αγοράσει το κτήριο, αντί να ταλαιπωρούνται οι ηλικιωμένοι.