Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Στάση πληρωμών

1)Επιστολή στον ΠΣΑΚ των πρώην παικτών της Ξάνθης (η ομάδα διαλύθηκε και χρησιμοποίησε το καταστατικό της ο Κόροιβος Αμαλιάδας που ανέβηκε στην Α2).
"Στην Ελλάδα δυστυχώς έχουμε χορτάσει λόγια, υποσχέσεις και μεγαλεπήβολα σχέδια. Το περασμένο καλοκαίρι ως αθλητές της ομάδας της Ξάνθης ενημερωθήκαμε πως ο Κόροιβος Αμαλιάδας (ερχόμενος από τη Γ’ Εθνική) αγόρασε ουσιαστικά τη θέση της πρώην ομάδας μας και παράλληλα τη συμμετοχή της στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας όπως και τις οφειλές της προς τους αθλητές.
Στις διαπραγματεύσεις με τους ιθύνοντες του Κόροιβου ενημερωθήκαμε πως θα εξοφληθούμε κανονικά από αυτούς. Το 2010 όμως δύει και ακόμη περιμένουμε και περιμένουμε και μάλλον θα περιμένουμε να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Στις 30 Οκτωβρίου έπρεπε να λάβουμε την πρώτη δόση των οφειλομένων, ενώ στις 30 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη να δοθεί η δεύτερη. Πως είναι δυνατόν μια ομάδα που έρχεται από τη Γ’ Εθνική αναλαμβάνοντας όλες τις υποχρεώσεις ώστε να μεταπηδήσει στο Πρωτάθλημα της Α2 να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο; Πλέον η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης καθώς δεν είμαστε διατεθειμένοι να μας εμπαίζουν κατ' αυτόν τον τρόπο.
Με όλο το σεβασμό
Στράτος Νησιώτης, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Δημήτρης Μασλαρινός, Ιβαν Γέλενιτς, Σέρτζιαν Καραγεωργίου – Γιοβάνοβιτς
2)Με επιστολή τους στον ΠΣΑΚ και οι πρώην αθλητές της Ολυμπιάδας Πατρών ασκούν δριμεία κριτική στις διαμαρτυρίες του προέδρου της ομάδας Νίκου Μπογονικολού, για την ασυνέπεια για την οποία τον είχαν κατηγορήσει με προηγούμενη ανακοίνωσή τους.
"Εκφράζουμε την αγανάκτηση και τη λύπη μας για την απάντηση της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΣ και συγκεκριμένα του κ. ΜΠΟΓΟΝΙΚΟΛΟΥ προέδρου της ομάδας στη χθεσινή μας ανακοίνωση. Ρωτάμε λοιπόν ευθέως τα εξής:
- Είμαστε συκοφάντες όταν έχουμε στα χέρια μας 10 ακάλυπτες επιταγές από εταιρείες που δεν σχετίζονταν με την ομάδα που αγωνιζόμασταν; - Είμαστε συκοφάντες όταν έχουμε στα χέρια μας χαρτιά με τις εξώσεις από τα σπίτια μας; - Είμαστε συκοφάντες όταν δεν έχουμε πάρει τα ένσημα μας και τη βεβαίωση αποδοχών;
Για του λόγου το αληθές προκαλούμε όλους τους δημοσιογράφους να παραλάβουν αν θέλουν από εμάς όλα αυτά τα στοιχεία ώστε να διαπιστώσουν επιτέλους ποιος είναι συκοφάντης και όχι μόνο. Σε σχέση δε με τους χθεσινούς χαρακτηρισμούς που εκτοξεύθηκαν εις βάρος μας περί συκοφαντίας και μηνύσεων επιφυλασόμεθα παντώς νομίμου δικαιώματος.
Αλλά η κοροϊδία και το θέατρο έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο καθώς με απορία και έκπληξη διαβάσαμε το ρεσιτάλ αυτοπροβολής του κυρίου Μπογονικολού που μίλησε για τις ΔΙΕΘΝΕΙΣ επιχειρήσεις του, τις αγαθοεργίες αλλά και τις δωρεές του! Αλήθεια αφού έχει τέτοια οικονομική ευρωστία για δεν κάνει κάτι για τις ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ επιταγές που έχουμε στα χέρια μας;
Επίσης γιατί δεν καλεί τους υπεύθυνους της FIBA στα γραφεία του στις Βρυξέλλες, ώστε να τους πείσει να προχωρήσουν στην άρση της απαγόρευσης των μεταγραφών με πρόσφατο παράδειγμα ενός κοινοτικού αθλητή. Το μπάσκετ κύριοι έχει χορτάσει από ψέματα. Το μπάσκετ δεν αντέχει άλλο να το κοροϊδεύουν. Φτάνει πια".
Γιάννης Γκαγκαλούδης, Βασίλης Μουλάκης, Ηλίας Τομαράς, Κώστας Κακαρούδης, Νίκος Κούρτης, Νίκος Πέττας, Θοδωρής Γεωργίτσης, Πέτζα Κοσάνοβιτς