Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της ΕΠΑΣΣ για τις απεργίες

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Όλοι στους δρόμους ενάντια στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση. Την ημέρα που ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο, την Τρίτη 14 Δεκέμβρη, απεργούν οι ΔΕΚΟ και ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τρίωρη στάση 12 με 3 και συλλαλητήριο στις 1μμ στο Σύνταγμα. Με απεργία διαρκείας απαντάνε οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. Μετά την επιτυχία και τη μεγάλη συμμετοχή που είχε η 24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη, συνεχίζουν με απεργίες για όλη την επόμενη βδομάδα. Την Τετάρτη στις 15 Δεκέμβρη θα δουλέψουν μόνο για να κατεβάσουν τους απεργούς στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και θα συνεχίσουν με νέα 24ωρη την επόμενη ημέρα. Στον ίδιο δρόμο μπαίνουν και οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ. Παρόλο που η κυβέρνηση ψήφισε τον νόμο η απάντηση είναι απεργίες και καταλήψεις για να μην εφαρμοστεί.
Οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα ξεκινάνε από Δευτέρα 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενάντια στη διάλυση και το ξεπούλημα της τράπεζας και έχουν αναγκάσει και την ΟΤΟΕ να καλέσει απεργία και για την Τρίτη 14 του Δεκέμβρη. Οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες και στα κανάλια κατεβαίνουν σε 48ωρη απεργία στις 17 και 18 Δεκέμβρη για να εμποδίσουν την έκδοση των Κυριακάτικων εφημερίδων, για να μην αφήσουν τους καναλάρχες και τους βαρώνους των ΜΜΕ να προχωρήσουν στα πογκρόμ των απολύσεων και τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων.
Αυτά τα παραδείγματα στις συγκοινωνίες και τα ΜΜΕ πρέπει να τα απλώσουμε παντού μέχρι τη νίκη. Γιατί σε κάθε χώρο επικρατεί αναβρασμός. Όλοι καταλαβαίνουν ότι απέναντι στις επιθέσεις της κυβέρνησης χρειάζεται να απαντήσουμε με απεργίες διαρκείας. Τώρα είναι η ώρα να ξαναβγούν σε απεργία διαρκείας οι Ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι στους δήμους που οι συνδικαλιστικές τους ηγεσίες ξεπούλησαν τον αγώνα τους πριν λίγες ημέρες. Να στηρίξουμε και να απλώσουμε την αλληλεγγύη σε όλους όσους βγαίνουν σε απεργίες διάρκειας.
Και την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη, όλοι εμείς οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα ξαναθυμίσουμε τις 5 Μάη. Σε όλους τους εργατικούς χώρους κυριαρχεί απεργιακός πυρετός. Δεν υπάρχει χώρος που δεν θα απεργήσει, που δεν θα κατέβει στα συλλαλητήρια που καλούν τα συνδικάτα σε όλες τις πόλεις. Δεν θα αφήσουμε να μας πετάξουν στην ανεργία, να μειώσουν τους μισθούς μας, να διαλύσουν τις ΔΕΚΟ και να τις ιδιωτικοποιήσουν, να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση που δημιούργησαν οι τραπεζίτες και οι κυβερνήσεις τους.
Υπάρχει διέξοδος απέναντι στην κινδυνολογία της κυβέρνησης για χρεοκοπία. Να μην χρεοκοπήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας αλλά να πληρώσουν οι τραπεζίτες. Να διαγραφεί το χρέος του κράτους προς τις τράπεζες για να μπορέσουμε να σώσουμε τις δουλειές, τους μισθούς και τις δημόσιες υπηρεσίες μας. Να κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες. Να απαγορευτούν οι απολύσεις με νόμο. Να πάρουμε αυξήσεις μέσα από συλλογικές συμβάσεις. Αυτός είναι ο δρόμος για να φορτωθούν την κρίση οι τραπεζίτες και οι πλούσιοι φίλοι τους που την δημιούργησαν και όχι οι εργαζόμενοι.
Υπάρχει τρόπος να παλέψουμε και να κερδίσουμε. Με απεργίες διαρκείας σε όλους τους κλάδους, όπως στις συγκοινωνίες και τα ΜΜΕ, μπορούμε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση, την τρόικα, το ΔΝΤ να πάρουν το μνημόνιο και να σηκωθούν να φύγουν. Οργανώνουμε την Πανεργατική 15 Δεκέμβρη από τα κάτω μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο από τους αγωνιστές της βάσης που θέλουν να δουν αυτό το νέο απεργιακό κύμα να νικάει αυτή τη φορά. Με γενικές συνελεύσεις παντού που οι εργαζόμενοι θα συζητήσουν, θα πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους και θα αποφασίσουν και την συνέχεια μετά την πανεργατική. Με χτίσιμο απεργιακών επιτροπών παντού που θα πάρουν πάνω τους το καθήκον της ενημέρωσης των συναδέλφων, της οργάνωσης της απεργίας, της απεργιακής περιφρούρησης την ημέρα της πανεργατικής και του κατεβάσματος με το πανό στην απεργιακή συγκέντρωση.
ΤΡΙΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ:1μμ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: 10πμ ΜΟΥΣΕΙΟ
Επιτροπή Αλληλεγγύης Συνδικαλιστών και Συνδικάτων