Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Νέα από τα Ατλάντικ

Αναδημοσιεύουμε την είδηση από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων , υπενθυμίζοντας ότι τα Ατλάντικ έχουν υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα και τη σχολιάζουμε μετά:
"Στην πώληση του πάγιου εξοπλισμού δύο καταστημάτων, ενός στη Νέα Σμύρνη, επί της οδού Αιγαίου και ενός στα Ιλίσια, επί της οδού Παπαδιαμαντοπούλου, στην επιχείρηση Σούπερ Μάρκετ "Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕ", ενός καταστήματος στο Ν. Ηράκλειο, επί της οδού Στ. Καραγιώργη, στην επιχείρηση Σούπερ Μάρκετ "Προμηθευτική Τροφίμων ΑΕ", με τα έσοδα από την πώληση του οποίου αποπληρώθηκε μέρος του υπολοίπου οφειλής του προμηθευτή "Chipita ΑΒΕΕ" και δύο καταστημάτων, ενός στην περιοχή Επτάλοφος Θεσσαλονίκης (Οδός Χρ. Κανάκη) και ενός στην περιοχή Πολίχνη Θεσσαλονίκης (Οδός Αγν. Στρατιώτη) στην επιχείρηση "Κ. Φραγκίδης-Σ. Χαλκοματίδης & ΣΙΑ ΟΕ", προχώρησε η Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ ΑΕΕ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εν λόγω πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εν εξελίξει προγράμματος αναδιάρθρωσης του δικτύου της και με γνώμονα τη μείωση των υποχρεώσεών της και την ενίσχυση της ρευστότητάς της. Η αναδιάρθρωση του δικτύου θα συνεχιστεί, ως έχει αναγγελθεί".
Έχουμε πραγματοποιήσει αρκετές αναρτήσεις για το θέμα και πάντα με τη λογική α)να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα όλων των εργαζομένων και να μην απολυθεί κανείς και β)όπου γίνονται εξαγορές από άλλες εταιρείες σούπερ μάρκετ να περνάνε όλοι οι εργαζόμενοι και με τα ίδια δικαιώματα και στο νέο εργασιακό περιβάλλον. Το σημειώνουμε γιατί στην είδηση υπάρχει η εξαγορά του Ατλάντικ στο Ν. Ηράκλειο από την "Προμηθευτική" (αντίστοιχη εξαγορά έγινε και στα Πατήσια) και προφανώς απαιτείται επαγρύπνηση για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά, υποκαταστήματα των Ατλάντικ, ανάμεσά τους και αυτό του Ν.Ηρακλείου (φωτο), είχε επισκεφτεί κλιμάκιο της "Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής" στην Περιφέρεια Αττικής.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ 31/12/2010
Στην πώληση στοιχείων παγίου εξοπλισμού προχώρησε η εταιρία Ατλάντικ, στο πλαίσιο του εν εξελίξει προγράμματος αναδιάρθρωσης του δικτύου της και με γνώμονα τη μείωση των υποχρεώσεών της και την ενίσχυση της ρευστότητάς της. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πώληση ενός καταστήματος επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου στην επιχείρηση Σούπερ Μάρκετ "Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε." στο Κορωπί, τριών καταστημάτων στην επιχείρηση Σούπερ Μάρκετ "Διαμαντής Μασούτης", το ένα εξ αυτών στη Νάουσα (Οδός Χριστόδουλου Πετρίδη) και τα υπόλοιπα δύο στην Λάρισα (Οδός Χατζημιχάλη) και στο Βόλο (Οδός Κουμουνδούρου & Ρήγα Φεραίου).