Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Βίαιη μεταφορά σε νοσοκομείο απεργών με ραμμένα στόματα, επιθέσεις σε γυναίκες και παιδιά από τα ΜΑΤ του Παπουτσή

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
www.antiracismfascism.org
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 27 Δεκέμβρη 2010
-Πογκρόμ Παπουτσή κατά προσφύγων αιτούντων πολιτικό άσυλο έξω από Γραφείο του ΟΗΕ.
-Βίαιη μεταφορά σε νοσοκομείο απεργών με ραμμένα στόματα, επιθέσεις σε γυναίκες και παιδιά από τα ΜΑΤ του Παπουτσή
Τις μέρες των γιορτών διάλεξε ο Χρήστος Παπουτσής για να στείλει για δεύτερη φορά τους πραίτορες των ΜΑΤ για να χτυπήσουν με γκλόμπ και ασπίδες απεργούς πείνας με ραμμένα στόματα από το Αφγανιστάν και τον Ιράν ενώ ανάγκασαν Άραβες να ανέβουν στα πεύκα για να σωθούν από την μανία τους.
Αυτή τη φορά τους συνέδραμε και εισαγγελική αρχή που παρήγγειλε την «εκκαθάριση της περιοχής». Από απόσταση η απερχόμενη Δήμαρχος Ψυχικού δήλωσε ότι υπακούει την εισαγγελική εντολή και έστειλε τα γερανοφόρα οχήματα να ξηλώσουν τις σκηνές ζωντανεύοντας στις μνήμες των προσφύγων τις επιχειρήσεις τους Ισραηλινού στρατού κατοχής που βάζει τις μπουλντόζες στις φτωχογειτονιές των Αράβων. Άλλωστε αυτή την εντολή δήλωσε ότι είχε από τον πολιτικό του προϊστάμενο Χρήστο Παπουτσή ο επικεφαλής των ΜΑΤ που έσπρωξε τον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας Πέτρο Κωνσταντίνου και τον έριξε κάτω για να φύγει από τη μέση. Πιο πριν διέταξε την σύλληψη του αλλά επενέβη ο δεύτερος επικεφαλής της επιχείρησης δηλώνοντας ότι έγινε παρεξήγηση. «Δεν με νοιάζει αν είσαι δημοτικός σύμβουλος, εγώ είμαι εξουσία φώναξε» φράση που την επανέλαβε αργότερα κατώτερος αστυνομικός που προσπάθησε να εμποδίσει τον δημοτικό σύμβουλο από το να συνομιλήσει με πυροσβέστη που κατάφθασε εκεί για να «σώσει τον πρόσφυγα που ανέβηκε στο δένδρο!»
Όλα αυτά γινόντουσαν με διαρκείς επιθέσεις των ΜΑΤ κατά γυναικών, παιδιών και ενός αναπήρου με καροτσάκι, μάλιστα οι δύο επιθέσεις καταγράφηκαν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΙ και ΜΕΓΚΑ που βρέθηκαν εκεί.
Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η εντολή για βίαιη προσαγωγή σε νοσοκομείο των απεργών πείνας χωρίς τη θέληση τους.
Φαίνεται ότι ο κ.. Υπουργός Δημόσιας Τάξης(«Προστασίας του Πολίτη») για την ώρα απολαμβάνει τις διακοπές του και έχει αναθέσει στους τραμπούκους αξιωματικούς την απονομή …ξύλου αντί ασύλου. Για κανέναν άλλωστε δεν έχει διατάξει τη παραμικρή έρευνα, ούτε και για τα γεγονότα έξω από τη Πύλη του Υπουργείου του. Αναπαύεται ικανοποιημένος από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του για «νέα διαδικασία ασύλου» όπου το πρώτο στάδιο της είναι να επαναλαμβάνει τις φρικαλεότητες Παυλόπουλου έξω από την Π. Ράλλη που οδήγησαν σε τρείς δολοφονίες προσφύγων που απλά βρέθηκαν στην ουρά των αιτούντων άσυλο. Όταν αυτό ολοκληρωθεί από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα και τον Έβρο και οι εταιρίες σεκιούριτι αναλάβουν έργο θα χτιστούν στα γρήγορα τα 13 στρατόπεδα συγκέντρωσης για να εξαπολύσει μαζικό πογκρόμ, με το Χιτλερικό δόγμα της «τελικής λύσης» η της πιο σύγχρονης εκδοχής κατά Πάγκαλο της μηδενικής ανοχής. Κάπως έτσι έφτασε ο Παπουτσής και οι υπηρεσίες του συνεργαζόμενες με του δήμιους του Ιράν να πάρει την ευθύνη της απέλασης του Ιρανού συνδικαλιστή προς τη Τουρκία και από εκεί προς τις κρεμάλες του Ιράν.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους πανεπιστημιακούς, τους Δικηγορικούς συλλόγους, τους καλλιτέχνες να υψώσουν τη φωνή τους κατά της βάρβαρης αστυνομικής καταστολής σε βάρος των απεργών πείνας και των αιτούντων άσυλο και να απαιτήσουν εδώ και τώρα πολιτικό άσυλο στους πρόσφυγες. Να δώσουμε όλοι μαζί δυναμική απάντηση στις 15 Γενάρη με το μεγάλο αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο.