Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: εξόρμηση στα Ατλάντικ για την απεργία στις 15/12

...φωτο η ανακοίνωση που μοιράστηκε...
Επίσκεψη στα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ στον Περισσό και στην Αλσούπολη και προπαγάνδιση της απεργίας της 15 Δεκέμβρη, έκανε το πρωί της Πέμπτης κλιμάκιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Υπενθυμίζεται ότι τα Ατλάντικ έχουν ενταχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. «Ξαναήρθαμε όπως είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά, όταν σαν επισκεφτήκαμε και σας είχαμε μοιράσει υλικά της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Περιφέρεια Αττικής», με την οποία ήμασταν υποψήφιοι και λέγαμε ότι και μετά τις εκλογές, τα εργασιακά προβλήματα θα παραμένουν και θα οξύνονται, επιβάλλοντας αγωνιστικές κινητοποιήσεις», είπαν στους εργαζόμενους οι Στέλιος Μιχαηλίδης και Νάσος Μπράτσος.
Στις συζητήσεις που ακολούθησαν, έγινε γνωστό ότι όπου εξαγοράστηκαν υποκαταστήματα των Ατλάντικ από άλλες αλυσίδες, οι εργαζόμενοι «πέρασαν» σε αυτές με τα ίδια εργασιακά δικαιώματα και χωρίς το βραχνά του πτωχευτικού κώδικα, άρα θα μισθοδοτούνται κανονικά. Στόχος είναι σε κάθε εξαγορά να ισχύσουν οι ίδιοι όροι και να μην χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του. Επίσης να πληρώνονται κανονικά οι εργαζόμενοι που παραμένουν στα Ατλάντικ (σε ορισμένα υποκαταστήματα έχουν γίνει επισχέσεις εργασίας).
Nα προσθέσουμε και τρεις παραπομπές για όσους θέλουν να ενημερωθούν περισσότερο για το θέμα. Η πρώτη είναι από δικο μου άρθρο στην επαγγελματική μου δραστηριότητα, η δεύτερη ανταπόκριση από την επαρχία και η τρίτη από άρθρο της συναδέλφου Ρόης Χάικου, που είναι και εκπρόσωπος των εργαζομένων στην εφημερίδα "Κεφάλαιο".
http://news.ert.gr/el/oikonomia/eidiseis/45782-souper-market-atlantik-antiparatheseis-gia-ton-ptoxeytiko-kodika
http://news.ert.gr/el/topikes-eidiseis/tripoli/50924-sto-dromo-ergazomenoi-sta-souper-market-atlantik
http://oikonomia24.blogspot.com/2010/07/99_31.html