Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007

Δυναμικά και ασυμβίβαστα



φωτο από παρεμβάσεις στην Ικαρία







Για την δυναμική εκλογική καταγραφή της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.




ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ν.2, 22/08/2007



ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α!



Με συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές η ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α (Ενωτική Αντικαπιταλιστική Αριστερά).

Η συμμετοχή στις εκλογές της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α είναι καρπός της προσπάθειας αγωνιστών και αγωνιστριών της ριζοσπαστικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Γεννήθηκε μετά από ένα κύκλο αντικαπιταλιστικών συνελεύσεων τον τελευταίο δίμηνο με συμμετοχή χιλιάδων αγωνιστών σε όλη την Ελλάδα.( Βλέπε σχετικά στο www.enantia.gr.)

Στην ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α. συμμετέχουν αγωνιστές και αγωνίστριες που συνέβαλαν αποφασιστικά στον να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο η ριζοσπαστική αντικαπιταλιστική αριστερά στον νικηφόρο αγώνα των φοιτητικών καταλήψεων ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και τον αντιδραστικό νόμο-πλαίσιο. Αγωνιστές που στήριξαν τους μεγάλους αγώνες των δασκάλων, των τραπεζοϋπαλλήλων, των συμβασιούχων. Που στήριξαν τους Πακιστανούς απαχθέντες ενάντια στην συγκάλυψη του σκανδάλου των απαγωγών και την απόπειρα απέλασης του Τζαβέντ Ασλάμ, προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας.

Συμμετέχουν ανένταχτοι αγωνιστές που δραστηριοπούνται μέσα από συνδικαλιστικά σχήματα (εκπαιδευτικοί, συσπειρώσεις σε εργασιακούς χώρους, ΕΑΑΚ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ), πρωτοβουλίες αγώνα για το περιβάλλον και τα δικαιώματα, δημοτικές και νομαρχιακές κινήσεις, αντιπολεμικές κινήσεις ( Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο κα), πρωτοβουλίες κατά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης (από την Πρωτοβουλία Αγώνα, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, την Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ). Υποστηρίζεται από δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς όπως η Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ), η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση(ΑΡΑΣ), η ΟΚΔΕ Σπάρτακος, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα-Εργατική Αλληλεγγύη.

Η προσφυγή στις κάλπες προτού πέσει στο έδαφος η στάχτη από τα καμένα δάση είναι μια προκλητική ενέργεια. Υπονομεύει λόγω κατακαλόκαιρου την δυνατότητα να διεξαχθεί η προεκλογική αντιπαράθεση μπροστά στο λαό, πόσω μάλλον με την ενεργή συμμετοχή των λαϊκών στρωμάτων. Δείχνει όμως και τον φόβο των κυβερνώντων για ένα νέο γύρο αντίστασης στις επιθέσεις που επιχειρούν να αναβαπτίσουν μέσα από ενισχυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, την συνέχιση της απόπειρας ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης, διάλυσης του ασφαλιστικού αλλά και αύξηση της φορολογίας σε βάρος των εργαζόμενων.

Με την συμμετοχή μας στις εκλογές θέλουμε να συμβάλουμε να ηττηθούν τα σχέδια τους. Ήττα της ΝΔ πάει χέρι-χέρι με την ήττα τουΠΑΣΟΚ που θέλει να μας πάει πίσω στην χρεοκοπημένη διαχείριση Σημίτη όταν πρωτομπήκαν οι βάσεις για την κλιμάκωση της επίθεσης της πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Θέλουμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια για μια άλλη αριστερά, μαχητική και αντικαπιταλιστική. Μια αριστερά πέρα από τον απομονωτισμό και τις σεχταριστικές πρακτικές του ΚΚΕ , πέρα από την ταλάντευση προς την κεντροαριστερά και τις συνδιαχειριστικές αυταπάτες του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ που τους οδηγεί να αδυνατούν να εκφράσουν και κλιμακώσουν τις αντιστάσεις, τους αγώνες και τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων και της νεολαίας

Δυνατή ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α σημαίνει ελπίδα σε ένα ισχυρό και νικηφόρο κίνημα αντίστασης που ξεδιπλώνει την δυναμική του ενωτικά και ασυμβίβαστα για μια αντικαπιταλιστική εναλλακτική λύση!

H πιο χρήσιμη για τους εργαζόμενους και τη νεολαία πολιτική στάση είναι η ενίσχυση των φόβων του κεφαλαίου και των πολιτικών εκφραστών του.



ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΘ!

Πρώτος μεγάλος σταθμός δράσης, η παρέμβαση για μια ενωτική μαχητική αγωνιστική διαδήλωση στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη, για μια σύγκρουση με τον νεοφιλελευθερισμό και τις αντιλαϊκές πολιτικές, ενάντια στον πόλεμο, στον ιμπεριαλισμό, στην ΕΕ, στον εθνικισμό και στον ρατσισμό, ενάντια στην συνδιαχείριση και την κεντροαριστερά.

Ήδη κυκλοφόρησε η πρώτη αφίσα με κεντρικό σύνθημα ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ.



Επικοινωνήστε με την Επιτροπή Τύπου:

Κωνσταντίνου Πέτρος, 6932828964,

Λούκα Μαρία 6945262939

Ράπτης Κώστας, 6937494023,

Τσίχλη Μαριάννα, 6972779824